Varju László februárban áll bíróság elé

Február 10-én kezdődik meg a DK országgyűlési képviselőjének, Varju Lászlónak a pere, akit választás rendje elleni bűntettel, súlyos testi sértés bűntettével és garázdaság vétségével gyanúsít az ügyészség – értesült a Magyar Nemzet.

Bákonyi Ádám
2021. 01. 21. 13:13
null
Varjú László is a keleti vakcinákkal szemben foglalt állást. Fotó: Kovács Attila Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Különösebb hírverés nélkül, tavaly december 9-én megtörtént Varju László ügyében az előkészítő ülés, amelyen a DK országgyűlési képviselője nem ismerte be bűnösségét, és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról sem – derült ki a Fővárosi Törvényszék lapunk megkeresésére adott válaszából. Tájékoztatásuk szerint Varju perének első tárgyalási napja, amelyen a vádlott és tanúk meghallgatása várható, február 10-én 9.00 órakor kezdődik a Fővárosi Törvényszéken.

Varju László az MTVA székházában erőszakoskodott. Fotó: Facebook

Ismert: a Központi Nyomozó Főügyészség még tavaly áprilisban nyújtott be vádiratot a DK országgyűlési képviselőjével szemben a Fővárosi Törvényszéken választás rendje elleni bűntett és más bűncselekmények miatt. Varjú mentelmi jogát – a legfőbb ügyész indítványára – az Országgyűlés még 2019. november 4-én felfüggesztette, az ügyészség ezt követően gyanúsítottként hallgatta ki a politikust, aki tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését.

A vádak alapja egyfelől, hogy Varju László az egyik budapesti egyéni választókerület országgyűlési képviselőjelöltjeként a 2018. évi országgyűlési választás előtt, 2018. február 12-én egy kávézóban találkozott egy függetlenként induló jelölttel. A találkozó során Varju László – a választáson való nyerési esélyeinek növelésére – anyagi juttatást ígért a férfinak azért, hogy a képviselő-jelöltségtől lépjen vissza a javára. A férfi az ajánlatot elutasította.

A súlyos testi sértés és a garázdaság vádja pedig az MTVA székházánál zajló, 2018. decemberi tüntetésekhez kapcsolódik – amiről azóta kiderült, hogy az a baloldal egyértelmű provokációja volt. Varju ekkor nekirontott a biztonsági szolgálat sorfalának, majd a földre feküdt, az egyik őr lábát elkapta és kihúzta, aki elesett, és így nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.