Oláh Barbara is versenyez az olimpián

Június 30-án lezárult az olimpiai kvalifikációs időszak, melyben összesen 20 magyar atléta tudta biztosítani a helyét a július 26án kezdődő nyári párizsi játékokra.

null

Korábban megírtuk, hogy a békéscsabai gyalogló, Oláh Barbara biztos utazó Párizsba, csak még azt nem lehetett tudni, hogy versenyez-e a maratoni vegyes váltóban, vagy tartalék lesz. A MASZ honlapján szombaton közzétették az indulók létszámát, így most már hivatalos, hogy Oláh Barbara a Honvéd gyaloglójával, Venyercsán Bencével versenyez is a maratoni vegyes váltóban. A tartalék a honvédos Spiller Tiziana lesz. 

A most Párizsba készülők közül Oláh Barbara, Krizsán Xénia és Venyercsán Bence Rióban és Tokióban is ott volt az indulók között, míg Madarász Viktória és Helebrandt Máté karrierje negyedik olimpiáján szerepelhet.

– Büszkék lehetünk arra, hogy a magyar olimpiai delegáció egyik legnépesebb tagja ezúttal is a magyar atléta válogatott. Ez mutatja a magyar atlétika stabil helyzetét. Gratulálok annak a 20 atlétának, akik kiharcolták az olimpiai szereplést – mondta Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke a MASZ-honlapon. 
 

A XXXIII. nyári olimpiai játékokon induló atléták: 

Bánhidi-Farkas Petra – távolugrás
Halász Bence – kalapácsvetés

Gyurátz Réka – kalapácsvetés
Helebrandt Máté – 20 km gyaloglás
Kerekes Gréta – 100 m gátfutás
Klekner Hanga – rúdugrás
Kozák Luca – 100 m gátfutás
Krizsán Xénia – hétpróba
Madarász Viktória – 20 km gyaloglás
Molnár Attila – 400 m
Nemes Rita – hétpróba

Oláh Barbara - maratoni gyalogló váltó
Rába Dániel – kalapácsvetés
Récsei Rita – 20 km gyaloglás
Spiller Tiziana - maratoni gyalogló váltó (tartalék)
Takács Boglárka – 100 m, 200 m
Tóth Norbert - maratoni gyalogló váltó (tartalék)
Varga Donát – kalapácsvetés
Venyercsán Bence - maratoni gyalogló váltó
Wagner-Gyürkés Viktória – 5000 m

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.