Első alkalommal szervezték meg a hétvégén Érsekcsanádon a Gasztro-Folk Fesztivált, amelynek szervezői azt a célt tűzték ki, hogy megismertessék a vendégekkel, mit főztek és mit énekeltek dédszüleink. Miközben a bográcsokban autentikus vidéki étkek készültek, addig a színpadon néptánccsoportok tartottak bemutatót – tudósított a Teol.hu.
Az érsekcsanádi Bazsarózsa Hagyományőrző Együttes által szervezett rendezvényen részt vett a Bogyiszlói Hagyományőrző Egyesület is. Szűcs Gáborné és Huszárik Márton jóvoltából birkapörköltet főztek, amely a Legtradicionálisabb étel címet nyerte el. Virág Leila közreműködésével bemutatták a hagyományos bogyiszlói fejviseletet, majd az esti gálaműsorban is felléptek a bogyiszlói táncosok. A nap zárásaként Huszárikné Böröcz Zsófia és Huszárik Márton, a csoport vezetői bogyiszlói táncokat tanítottak a jelenlévő együtteseknek a táncházban – számolt be a Facebook-on Huszárikné Böröcz Zsófia.