Elfogták a bankautomata kitépőit

Az elkövetők lopott személygépkocsival kiszakítottak Nagyvázsonyban egy bankjegykiadó automatát, és a több millió forintot rejtő pénzkazettával elmenekültek.

BL
2012. 12. 18. 16:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tettesek szeptember 27-én felfeszítették a kehidakustányi fürdő öltözőszekrényét, és megszerezték egy német rendszámú gépkocsi kulcsát. A négy középkorú férfi a lopott autóval másnap hajnalban Nagyvázsonyba utazott, ahol a gépkocsira erősített gurtni segítségével kirántotta a bankautomatát a falból. Az utcán szétfeszítették az automatát, és a több millió forintot tartalmazó kazettával elhajtottak. Az elkövetéskor használt símaszkokat, kesztyűket és a pénzkazettát a nádasdladányi erdő közelében elrejtették.

A pénzintézet biztonsági kamerái rögzítették a bűncselekmény elkövetését, ebből derült ki, hogy az automatát a lopott gépkocsival vitték el. Az autót a Fejér megyei rendőrök találták meg a közelben.

A feltételezett elkövetőket – akik előzetes letartóztatásban várják az eljárás befejezését – a Veszprém, a Fejér és a Zala megyei rendőrök együttműködésének köszönhetően sikerült elfogni – hangsúlyozta Szukics Ferenc. Az ügyben a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság jelentős értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt folytat büntetőeljárást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.