Harminckét iraki, köztük nők és gyerekek rejtőztek egy kamionban a román határon

A rendőröknek gyanús lett, hogy a ponyva felső része ki van vágva.

MN
2017. 06. 17. 9:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ártánd–Bors magyar–román határátkelőhelyen egy román kamionban 32 illegális migráns akart jogellenesen Magyarország területére jutni – írja a Police.hu.

A rendőrség tájékoztatása szerint Ártánd Közúti Határátkelőhelyen szombaton 5 órakor belépésre jelentkezett egy kamion. A román útlevélkezelő ellenőrizte a sofőr okmányait, amellyel egyidejűleg a magyar rendőrök átvizsgálták a járművet és pótkocsiját, és észrevették, hogy a ponyva felső része ki van vágva.

A jármű tételes átvizsgálásakor a rendőrök a raktérben lévő dobozok között megbújva 32 illegális migránst találtak, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

Dobó Dénes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-nek elmondta, a magukat irakiaknak mondó migránsok közt 6 nő, 13 gyermek és 13 férfi volt, akikkel szemben az eljárást a román hatóságok folytatják le.

A kamionban rejtőzködők egyébként járhattak volna sokkal rosszabbul is. Mint ismeretes, 2015-ben egy afgán és bolgár vezetésű bűnszervezet teherautójában hetvenegyen lelték halálukat, miután az embercsempészek által lezárt raktérben rejtőzködő utasok megfulladtak. Az esetről nemrégiben a német a Süddeutsche Zeitungban jelent meg tényfeltáró írás, amely bemutatta, hogy tragédiához akkor a magyar hatóságok késlekedése is hozzájárulhatott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.