Brutálisan megölte gyermekét, mégsem került előzetesbe az érdi asszony

Szemeteszsákba csavarva hallgattatta el újszülött babáját. Nyolc év hat hónap börtönre ítélték, amely nem jogerős.

MN
2018. 03. 05. 15:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolc év hat hónap börtönbüntetésre és hét év közügyektől eltiltásra ítélte a Budapest Környéki Törvényszék azt a nőt, aki élő újszülöttjét szemeteszsákba csavarva hallgattatta el, majd a holttestét több mint egy évig rejtegette. Az ítélet nem jogerős – írták a közleményben.

Az ügyészség tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolta meg az asszonyt.

Noha az ügyész kérte a vádlott előzetes letartóztatását és a szülői felügyeleti jog megszüntetését a vádlott két gyermekénél, a bíróság továbbra is fenntartotta a lakhelyelhagyási tilalmat, valamint a szülői felügyeleti jogok gyakorlását.

Az ítélet szerint N. K. élettársával és közös gyermekükkel, valamint élettársa rokonaival a bűncselekmény előtt már kilenc éve élt együtt egy érdi ingatlanban.

Az élettársak kapcsolata 2015-ben megromlott, a férfinak ebben az időszakban volt más kapcsolata is, azonban az év végével a viszony rendeződött. 2015-ben a vádlott észlelte, hogy állapotos, terhességét azonban eltitkolta családja előtt, orvoshoz nem fordult. A vádlott közben meghízott, de a súlygyarapodását a család az asszony pajzsmirigyproblémájának tulajdonította. 2015 év végén, pontosabban meg nem határozható időpontban a nő megszülte kislányát a lakhelye előtti bokros részen.

A szülést követően a gyermek felsírt. A nő popsitörlőt tömött a síró gyermek szájába, és egészen addig ott tartotta, míg a gyermek el nem hallgatott. Ezt követően az újszülött lábait  „maszkoló” szalaggal összekötötte, majd a gyermeket nejlonzacskóba és 20 darab szemeteszsákba tette, amelyeknek a száját egyenként leragasztotta, és mindezt vászontáskába helyezte.

A halott gyermeket először egy szekrénybe, majd az udvaron levő, használaton kívüli kutyaólba rejtette. Az újszülött földi maradványait L. L.-né találta meg, azonban fia, a vádlott élettársa bontotta ki a holttestet rejtő csomagolást tavaly januárban, majd értesítette a rendőrséget.

Az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A vádlott a büntetés kétharmad részének letöltése után feltételes szabadságra bocsátható.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.