időjárás 19°C Emőd 2022. augusztus 9.
logo

Felvette zuhanását a repülőből kiejtett okostelefon

Forrás: ORIGO.HU
2020.12.15. 19:18
Felvette zuhanását a repülőből kiejtett okostelefon

Kifújta a szél a dokumentumfilmes kezéből az okostelefont – tájékoztat az origo.hu.

Jött már néhány érdekes sztori az elmúlt években arról, hogy milyen incidenseket képesek túlélni az okostelefonok, ám a brazil Ernesto Galiotto legutóbbi kalandja még ezek között is a szélsőséges esetek táborát gazdagítja. A dokumentumfilmes egy 300 méter magasan szálló repülőből filmezte pénteken Rio de Janeiro állam egyik strandját, mikor kifújta a szél a kezéből az iPhone 6s mobilját.

A homokban újra megtalált telefon
Fotó: ERNESTO GALIOTTO / GLOBO

Sejthetően Galiotto kevés reményt fűzött a telefon megtalálásához, azonban a landolást követően nagy meglepetésére kijelezte a Find My keresőszolgáltatás Cabo Frio egyik strandján. Ami ennél is megdöbbentőbb, hogy a telefon aránylag minimális sérülésekkel megúszta kalandot, és végig rögzítette a repülőből való zuhanását. A videofelvétel a Globo hírportál cikkében tekinthető meg.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Mesterségesen lassította okostelefonjait a csúcsvállalat

Történetünk ugyebár ott kezdődik, hogy 2017-ben fény derült arra, amit egyébként is már sokan gyanítottak: az Apple bizonyos frissítésekkel mesterségesen lassította az iPhone-okat bizonyos idő elteltével. Nagyon gyorsan hatalmas felháborodás lett az ügyből, és csoportos perek sokasága indult a gyártó ellen, holott egyébként magyarázat éppen akadt a dologra – írja az origo.hu.

Az Apple azt mondta, hogy bizonyos körülmények között tényleg lassítja az iPhone-okat, ugyanis a lítium-ion akkumulátorok hideg időben vagy alacsony töltöttség mellett nem tudják ugyanúgy kiszolgálni a telefonok központi processzora áltla diktált csúcsteljesítmény igényeit, mint ideális körülmények között.

Ezen kívül az akkumulátorok bizonyos idő után elkezdenek öregedni, így a készülékek üzemideje jelentősen csökkenne, ha a processzor sebességét nem fognák vissza előbb-utóbb.

Ez a magyarázat alapvetően egyébként megállja a helyét, a problémát inkább az jelenti, hogy a folyamat egyáltalán nem volt átlátható, és a felhasználón kezéből kivették a döntést, így csak annyit tapasztalt meg az egészből, hogy a drágán vásárolt iPhone-ja egy idő után egyre lassul, és jogosan feltételezhette azt, hogy az Apple azzal, hogy az eszközöket lassította „mesterségesen” próbálta rávenni a cserére.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.