Karácsonyi meglepetés jött az egyik népszerú csúcsmobilra

Európában is elkezdett feltünedezni az Android 11-et hozó frissítés – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2020. 12. 24. 16:31
Kisida Micuja
Barcelona, 2019. február 25. Kisida Micuja, a Sony Mobile Communications elnöke bemutatja a japán cég új, Xperia 1 okostelefonját a barcelonai Mobil Világkongresszus mobil távközlési kiállítás és vásár elsõ napján, 2019. február 25-én. MTI/EPA/EFE/Toni Albir Fotó: Toni Albir
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megfelelő húrok pengetésével zárná az idei évet a Sony Mobile, a múlt heti tajvani kiadását követően Európában is megkezdte az Xperia 1 II mobilja Android 11-et hozó frissítésének terjesztését. A meglepetés részletei nem világosak, azonban az Egyesült Királyságból, Németországból és Franciaországból már érkeztek beszámolók arról, hogy kijelezték a mobilok a körülbelül 1 GB méretű javítás telepíthetőségét.

Kisida Micuja, a Sony Mobile Communications elnöke
Fotó: MTI/EPA/EFE/Toni Albir

A 2020. decemberi biztonsági javításokkal egybecsomagolt rendszerfrissítés telepítését követően többek közt a Cinema Pro alkalmazással már 4K HDR-ben is lehetőség van 120 képkockás videorögzítésre, a Photo Pro appban menthetőek és visszatölthetőek a gyakran használt beállítások, elérhetővé vált dupla SIM esetén a 4G+5G hálózatokra való szimultán csatlakozás, jobban testre szabható lett az akkukímélő mód, plusz elérhető a képernyőről való videorögzítés az értesítési területen.

Ezek mellett az Android 11 további újdonságait is az ügyfelek rendelkezésére bocsátja Sony, így például a bekapcsológomb hosszú lenyomásával behozható az okosotthonos kütyük kezelésére kitalált felület.

Előkerült egy korábban soha nem látott Sony Ericsson mobil

Az elmúlt olyan három évben új kategória született az okostelefonos piacon, egyes gyártók specifikusan gamereknek szánt okostelefonokat is kínálnak.

A koncepció nem új, az egész elképzelés mára elfeledett úttörője a 2011-ben piacra dobott Sony Ericsson Xperia Play volt, a szétcsúsztathatós kialakítású mobil a QWERTY-billentyűzet helyén fizikai kezelőszerveket kínált a játékok vezérléséhez.

Az XDA Developers fórum egyik prototípusokat gyűjtő tagja most nagy szenzációt keltett: JerryYin állítása szerint a birtokába jutott az Xperia Play 2 prototípusa, és jelenleg a kínai Idle Fish aukciós webhelyen árulja.

A jelek szerint a mérnökök komoly energiát fektettek a második generációs, ám valamiért elkaszált modell fejlesztésébe. A D-PAD és a PlayStation-logós funkciógombok maradtak az elvárt helyeken, azonban a többi billentyű más helyre került, és csatlakozott hozzájuk egy „3D„ feliratú gomb is.

Az utóbbi legvalószínűbb magyarázata, hogy térbeli megjelenítésre is képes kijelző kerülhetett a telefonba: akkortájt több mobilgyártó és tévégyártó is kísérletezett ilyenekkel kijelzőkkel, talán ezzel lehetett volna kikapcsolni és bekapcsolni az effektet.

Végül az új gombok alatt található egy vadiúj felület is, a kerek szélei digitálisan működő stickeknek tűnnek, és a telefon egy hosszabbik oldalára is kerültek mutatóujjal működtethető ravaszok.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.