Játékpénzzel fizet kártérítést a Fortnite fejlesztője

Már jó ideje nem árul zsákbamacska loot boxokat a termékeiben – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 02. 24. 15:05
null
A Fortinte egyik térképe Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tárgyalótermen kívüli egyezségre jutott az ellene indított csoportos perben az Epic Games, hamarosan minden egyes a Fortnite: Save the World módban és a Rocket League-ben loot boxot vásárolt játékos automatikusan ezer V-Buck vagy Rocket League Credits játékbeli fizetőeszközt kap kártérítésként, méghozzá világszerte. A félreértések elkerülése végett a Fortnite: Save the World nem a közismert battle royale játék, hanem annak a kevesek által játszott, kooperatív módja, amelyben zombik ellen kell harcolni.

A világsikerré vált testvérében sosem voltak loot boxok.

A Fortinte egyik térképe
Fotó: Flickr

Az Epic még 2019-ben eltávolította a széles körben kritizált loot boxokat a játékaiból, azonban ez nem gátolt meg egy ügyvédi irodát abban, hogy a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen magatartás miatt pert indítson a vállalat ellen. A mostani megegyezéssel pont került az ügy végére, a többek közt az Electronic Arts által is foggal-körömmel védett loot boxokkal maga az Epic Games sincs kibékülve.

A játékbeli pénz osztogatása mellett a játékfejlesztő 26,5 millió dollár keretösszegeket is elérhetővé tett, ez egyrészt a jogi költségeket fogja fedezni, másrészt pedig a méltányossági alapon pénzbeli kártérítést igénylő, egyesült államokbeli panaszosok kompenzálására lesz felhasználva.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Drága előfizetést kap a gyerekek kedvenc játéka

Néhány nappal ezelőtt felröppent pletykákat megerősítve az Epic Games bejelentette, hogy december másodikától újabb módon tudnak majd pénzt költeni az ingyen játszható Fortnite battle royale sikerjátékában a gamerek. A termék opcionális, havidíjas előfizetése a Fortnite Crew nevet kapta, és havi 12 euróba, azaz olyan 4300 forintba kerül majd.

Ezért cserébe az előfizetők hozzáférést kapnak a Fortnite aktuális szezonjához, havi 1000 V-Bucks fizetőeszköz üti a markukat (ezt a játék boltjában lehet elkölteni különféle kozmetikai elemekre), továbbá exkluzív, másmilyen módon nem megszerezhető kozmetikai tárgyakat is kapnak.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.