Túlságosan jól sikerült a webes bosszantások blokkolása

A közösség erejével dönt majd az engedélykérések megjelenítéséről az Edge – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 02. 21. 11:33
null
Microsoft Edge 88 Forrás: Origo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt években kellemetlenül gyakorivá vált a webhelyeken az engedélykérelmek megjelenítése, a leggyakoribb bosszantások, hogy azok értesítéseken keresztül kívánják rátukmálni a látogatókra az új tartalmaikat, vagy épp kíváncsiak a netezők pontos földrajzi helyzetére. Az engedélykéréshez kötött böngészőfunkciókkal való széles körű visszaélés miatt a böngészők készítői kénytelenek voltak az elmúlt időszakban masszívan diszkrétebbé tenni, sok esetben szinte elrejteni a netezők szemei elől az felpattanó engedélykérő ablakokat, hogy azok ne bosszantsák őket.

Microsoft Edge 88
Fotó: Origo

Ez persze nem ideális megoldás, egyes esetekben indokolt az engedélyek kérése, így a megfelelő webhelyek érdeksérelmet szenvedtek az elrejtésük miatt. Emiatt a jelenlegi stabil Edge 88 böngészővel a Microsoft egy olyan új rendszert kezdett általánosan elérhetővé tenni, amely szelektíven engedélyezi egyes webhelyeken bizonyos engedélykérések látványos megjelenítését, ezzel kiköszörülve a csorbát.

Az új rendszer lelkét az Edge felhasználói jelentik: a Microsoft statisztikákat készít arról, hogy melyik webhelyeken és milyen engedélyeket szoktak gyakran megadni az internetezők, ezek esetében az Edge mindenki számára látványosan megjeleníti majd a kérelmeket a jövőben.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Webkamerán lehet nézni egy albatroszfióka mindennapjait

A nap 24 órájában működő webkamerán keresztül lehet nyomon követni egy vasárnap kikelt északi királyalbatrosz-fiókának és szüleinek mindennapjait Új-Zélandon.

Az úgynevezett Royal Cam-et a Déli-szigeten lévő Otago régió északi királyalbatrosz (Diomedea sanfordi), maori nevén toroa kolóniájának egy-egy költőpárjára irányítják rá minden évben.

Az új-zélandi környezetvédelmi hatóság kedden jelentette be, hogy a fióka vasárnap kikelt egy inkubátorban, majd visszahelyezték a fészekbe apja, az LGK nevű madár alá. Az apa és az LGL nevű anya két hónapon át gondozza intenzíven a fiókát.

Sharyn Broni vadőr szerint eddig 16 fióka kelt ki az idei 41 tojásból.

Hozzátette, most, hogy a „Royal Cam-fióka” visszatért a fészekbe, érdemes bekapcsolódni a közvetítésbe és végignézni, ahogy a toroa eléri a felnőttkort, miközben a faj megóvásával kapcsolatos munkát is megismerheti az ember. A sokáig röpképtelen madárfióka első szárnypróbálgatásai augusztusra várhatók.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.