időjárás 2°C Mária 2022. december 8.
logo

Megérkezett a videóhívás a népszerű számítógépes videócsevegőbe

Forrás: ORIGO.HU
2021.03.07. 09:14
Megérkezett a videóhívás a népszerű számítógépes videócsevegőbe

Windows és macOS platformokon érhető el a WhatsApp újdonsága.

A szolgáltatási feltételeinek közeljövőbeli megváltoztatása miatt épp jelentős bizalmi válságot élő WhatsApp videócsevegő a mobilos kliensei után most a Windows és macOS platformokon futó appjaiban is elérhetővé tette a hanghívási és videóhívás funkciókat. A kérdéses alkalmazások telepítőkészletei a szolgáltatás webhelyéről tölthetőek le – olvasható az Origo cikkében.

Az éppen jelentős bizalmi válságot élő WhatsApp videócsevegő a mobilos kliensei után most a Windows és macOS platformokon futó appjaiban is elérhetővé tette a hanghívási és videóhívás funkciókat.
Fotó: PIXABAY

A Facebook tulajdonában lévő videócsevegő szerint az elmúlt évben óriási növekedést tapasztalt a kérdéses funkciók használatában, részben emiatt döntött úgy, hogy elérhetővé teszi azt a számítógépes klienseiben is. Ez jelentős technikai kihívást jelentett, így most az első körben csak a két készülék közti hang- és videóhívások váltak elérhetővé, a csoportos változataik továbbra is csak a WhatsApp mobilappjain keresztül vehetőek igénybe.

A WhatsApp számítógépes alkalmazásainak telepítőkészletei a szolgáltatás webhelyéről tölthetőek le, minimum Windows 8 vagy macOS 10.10 kell a futtatásukhoz.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Szülőknek készült gyorstalpaló a közösségi médiából

Megismerhetik a népszerű appok és szolgáltatások veszélyeit egy kiadványból – olvasható az Origo cikkében.

A Digitális Jólét Program Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiája (DGYS) és a Budapesti Corvinus Egyetem Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszéke összesen huszonegy közösségi médiás platformhoz, játékhoz és csevegőalkalmazáshoz készített tájékoztatót a fiatalok biztonságos internethasználatának előmozdítása érdekében.

A főképp szülőknek szóló kiadvány összeállításában olyan egyetemi hallgatók vettek részt, akik maguk is aktív felhasználói ezeknek a felületeknek.

Ezek a legnépszerűbb közösségimédia-felületek a világon

A statista.com felmérése szerint a világon a legnépszerűbb közösségimédia-platform a Facebook, 2 milliárd 740 millió felhasználóval. Ezt követi a YouTube, a WhatsApp, a Facebook Messenger és az Instagram.

De a top 10-es listában szerepel a TikTok alkalmazás is, amelynek ma már 689 millió aktív felhasználója van.

A Corvinus Egyetem és a DGYS közös kiadványa a hazánkban legismertebb üzenetküldő és közösségimédia-platformokról készült hasznos útmutató. A Facebook Messengeren, Instagramon, TikTokon és Snapchaten kívül bemutatja többek között a Viber, a WhatsApp, a Tumblr és a Reddit jellemzőit, biztonsági tényezőit, illetve kockázatait is. A szülők továbbá megismerkedhetnek az AnoTalk csetfelülettel, az Ask.fm oldallal, a Brawl Stars stratégiai akciójátékkal, a Chat Alternative és Discord alkalmazásokkal, a Fortnite-tal, valamint a Houseparty videochat-alkalmazással, több más platform mellett.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.