Hibernálhatja a nem használt appokat az Android 12

Az engedélyeik visszavonása mellett helyet is próbálhat felszabadítani.

Forrás: ORIGO.HU2021. 04. 25. 9:14
null
Az Androidhoz tartozó Digitális jóllét mobilapp béta változatában, az XDA Developers egyik írója a kódjában kotorászva rátalált a még bejelentetlen "Heads Up" funkcióra. Amennyiben ezt engedélyezik a mobilozók, akkor az alkalmazás bizonyos időközönként figyelmeztető értesítéseket jelenít meg számukra a gyaloglás közbeni telefonozáskor, hogy nézzenek a lábuk elé, ügyeljenek a környezetükre. Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lomtár funkció megszellőztetését követően az XDA Developers fejlesztői portál kutatói újabb érdekes funkciót bányásztak ki az Android 12 egy nem publikus fejlesztői változatából, amely segíthet automatikusan helyet felszabadítani a mobilokon és táblagépeken – olvasható az Origo cikkében.

Az újdonság az Android 11-ben bevezetett fejlesztés kiterjesztése: az éppen aktuális Android gyári beállítások mellett visszavonja a telepített alkalmazások jogosultságait, amennyiben azokat már két hónapja nem indították el a mobilozók. A mostani újdonság, hogy az Android 12 ezzel párhuzamosan helyfelszabadítási célból az érintett appok átmeneti állományait is megpróbálhatja törölni.

Az újdonság az Android 11-ben bevezetett fejlesztés kiterjesztése: az éppen aktuális Android gyári beállítások mellett visszavonja a telepített alkalmazások jogosultságait, amennyiben azokat már két hónapja nem indították el a mobilozók. A mostani újdonság, hogy az Android12 ezzel párhuzamosan helyfelszabadítási célból az érintett appok átmeneti állományait is megpróbálhatja törölni.
Fotó: PIXABAY

Természetesen a lomtárhoz hasonlóan elképzelhető, hogy ez a funkció sem kerül be az Android 12 várhatóan idén ősszel elkészülő stabil verziójába, a hivatalos bejelentésükig nem érdemes készpénznek venni a kiszivárgott buildekben felfedezett újítások tényleges megjelenését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.