Jobb fotókat csinál a Snapdragon chipes Galaxy S21 Ultra

A DxOMark szerint fotózásban jobb a Snapdragon chipes Galaxy S21 Ultra, mint az Exynos lapkás változat.

Forrás: ORIGO.HU2021. 04. 25. 14:44
null
Dupla zoom kamera is jár a 108 megapixeles főkamera mellé az Ultra esetében. Forrás: ORIGO.HU
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A DxOMark először az Exynos 2100 lapkával szerelt Samsung Galaxy S21 Ultra kamerarendszerét vette górcső alá, majd úgy döntött, megnézi, hogy mi a különbség a Snapdragon 888 chippel szerelt modellnél. A Snapdragon 888-cal szerelt Galaxy S21 Ultrát Amerikában és Kínában árulja a Samsung, Európában az Exynos SoC-t használja. Az elmúlt években sok kritikát kapott a Samsung azért, mert az Exynos chipek gyengébbek, rosszabb üzemidőt kínálnak és rosszabb fotók készítését teszik lehetővé, mint az egyenértékű Snapdragon lapkák – olvasható az Origo cikkében.

A DxOMark szerint fotózásban jobb a Snapdragon chipes Galaxy S21 Ultra, mint az Exynos lapkás változat.
Fotó: ORIGO.HU

A DxOMark tesztjei alapján ezúttal is van különbség, bár nem nagy. A Snapdragon 888-as modellel jobb képeket tudtak készíteni, pedig a kamera hardvere pontosan ugyanaz, mindkét változatban. A rendszerchipek azonban eltérő képfeldolgozó processzort használnak.

A Snapdragon 888-as modell részletesebb és kevésbé zajos képeket készített, bár mindez főleg a kép kinagyítása mellett látható. Érdekesség, hogy a DxOMark szerint a Galaxy S20 Ultra még mindig magasabb pontszámot érdemel összesítésben, mint az idei csúcskészülék, a Galaxy S21 Ultra. A csapat toplistáját a Xiaomi Mi 11 Ultra vezeti jelenleg.

Négy éven át kapnak frissítéseket a népszerű koreai mobilok

A 2019-től kezdve piacra dobott Samsung Galaxy eszközöktől érvényes a döntés.

Nagy bejelentéssel rukkolt elő az androidos szoftverfrissítések kiadásában egykoron nem jeleskedett a koreai Samsung, állítása szerint mostantól legalább négy éven keresztül kapnak majd biztonsági javításokat az okostelefonjai és táblagépei. A döntés visszamenőleg hatályos, a 2019-től piacra dobott, Galaxy Z / S / Note / A / M / XCover / Tab szériás termékei esetében vállalja a hosszú támogatási időszakot.

Az érintett készülékek a bejelentés megtétele idején aktuális listája lent böngészhető, bő 130 termék található rajta. Természetesen modellenként eltérő, hogy milyen gyakorisággal érkeznek majd androidos biztonsági frissítések rájuk, a többségük esetében negyedévente kell rendszerfrissítésekre számítani, a havi szintű patchelés csak az újabb és drágább modellek esetében valószínű.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.