A hitetlenekhez szólt a játékfuttató szolgáltatás marketingfőnöke

Nate Ahearn, a hazánkban is elérhető Google Stadia felhős játékfuttató új marketingfőnöke szerint mindenki meg fogja látni, hogy semmi gond sincs a szolgáltatás háza táján – írta meg az Origo.

Forrás: origo.hu2021. 05. 24. 12:44
null
A klisék nem hiányoznak. Van őrülten vihogó öregasszony, zombi, farkasember és a többi szokásos rémség (Resident Evil Village) Forrás: Origo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Üzletileg eddig sikertelennek bizonyult a hazánkban is elérhető Google Stadia felhős játékfuttató szolgáltatás. Az első időszakban az erősen limitált játékkínálata és a hiányzó funkciói miatt ódzkodtak tőle a gamerek, majd az idei év elején a belsős játékfejlesztő részlegének váratlan leállítása sem keltett jó benyomást bennük. A legutóbbi negatív hír május elején érkezett, távozott a Stadiáért eddig felelt John Justice a Google kötelékéből.

A GamesIndustry kiadvány megkeresésére a szolgáltatás marketingfőnöke azt állítja, hogy mindezek ellenére minden rendben van, nem kell temetni a Stadiát. Nate Ahearn szerint jó ütemben valósul meg a korábbi ígéret, hogy idén száznál is több játékot kívánnak elérhetővé tenni benne, továbbá a játékfuttató platform általános fejlesztése is folyamatos.

„Azt mondanám a Stadiában kételkedőknek, hogy figyeljék az ígéreteink folyamatos megvalósítását, és ahogy olyan AAA-stúdiókkal bővítjük a Stadia Makers programot, mint többek közt a Capcom, az EA, a Square Enix és az Ubisoft„ – fejtette ki Ahearn.

A klisék nem hiányoznak. Van őrülten vihogó öregasszony, zombi, farkasember és a többi szokásos rémség (Resident Evil Village)
Fotó: Origo

Szavai alátámasztására Ahearn rámutatott, hogy például a napokban megjelent és általunk is tesztelt Resident Evil Village is elérhető a Stadia kínálatában, a havidíjas Stadia Pro előfizetésbe pedig nemrég bekerült a Star Wars: Jedi Fallen Order és a Resident Evil 7. Specifikus új játékfuttató platformfunkciókra nem hozott példát, de nemrég többek közt keresőfunkcióval bővült a Stadia.

A játékfuttató szolgáltatásról szóló eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.