A videojátékozó nők fele titkolja a nemét

Túl gyakran okoz számukra kellemetlenséget a leleplezése – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO.HU2021. 05. 21. 20:20
null
A válaszadók nagyobbik hányada szerint szerepelhetne több nő a reklámokban, hogy megszokottabbá váljon a közösségen belüli jelenlétük Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A videojátékokkal való szórakozás már jó ideje nem fiús hobbi, köztudottan folyamatosan emelkedik a nők aránya a gamer közösségen belül. A Lenovo által a körükben elvégeztetett, 900 fő megkérdezésén alapuló kutatás szerint ettől függetlenül van hova fejlődni, jelen pillanatban nem egyszerű nőnek lenni ebben a közegben.

A válaszadók nagyobbik hányada szerint szerepelhetne több nő a reklámokban, hogy megszokottabbá váljon a közösségen belüli jelenlétük
Fotó: PEXELS

A kutatás szerint a női gamerek 77%-ának kellett már nemkívánatos viselkedést tolerálnia pusztán a neme miatt, így 59%-uk inkább eltitkolja azt, ha lehetséges. A leggyakrabban a kompetenciájukat vonják miatta kétségbe (70%), de gyakori még a legkülönfélébb módokon történő akadályozásuk (65%), a kéretlen patronálásuk (50%), továbbá 44% kellemetlen közeledési kísérlettel is találkozott.

A válaszadók 71 százaléka szerint a játékipari szereplőknek többet kellene tenniük a jelenleg fennálló problémák megoldása érdekében, például szerepelhetne több nő a reklámokban, hogy megszokottabbá váljon a közösségen belüli jelenlétük.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.