Becsődöltek az Azori-szigeteken az iPhone készülékek

Egy hónapja rosszalkodik rajta az ébresztőóra-funkció – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 05. 23. 18:40
Azori-szigetek
Azori-szigetek Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Apple mobileszközeinek meglehetősen hosszú históriájuk van az időzónákkal kapcsolatos bugok terén, azonban a Portugáliához tartozó Azori-szigeteken lakók kálváriája túlmutat az eddigi baklövéseken. Az iFeed beszámolója alapján a körülbelül negyedmilliós lakosságú szigetcsoporton élők már bő egy hónapja nem képesek az elvárt módon használni a iPhone-jaikon az ébresztőórát, mert valamiféle az időzónájukkal kapcsolatos bug miatt az összeomlik, mikor megpróbálják bekapcsolni a riasztást. Egyes esetekben az Emlékeztetők app is elhasal a hiba miatt.

Azori-szigetek
Fotó: Pexels

Hírünk írásáig az Apple nem kommentálta a problémát, így egyelőre nem világos, hogy mikorra szándékozza kijavítani a gondot. A helyiek szerencsére találtak egy kerülőutas megoldást: ha manuálisan átállítják a Beállítások alkalmazásban a „Praia, Cape Verde„ opcióra az időzónájukat, akkor megszűnnek a bug miatti fagyások. A Zöld-foki Köztársaság fővárosa velük azonos időzónában van, így nem kerülnek időzavarba a trükk miatt.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Pexels

Így fog kinézni az idén érkező új iPhone 13 + fotók

Különböző CAD tervek alapján már egy ideje sejteni lehet, hogy milyen irányba megy tovább az Apple, most azonban nagyon úgy tűnik, hogy valaki le is fotózott egy már legyártott, korai modellt, mégpedig az iPhone 13 miniből.

Itt elsőként az lehet a meglepetés, hogy legkisebb iPhone egyáltalán túléli.

Ugyanis a 12-es sorozat minije annyira nem vált népszerűvé, hogy az Apple többször is csökkentette a gyártók felé leadott rendeléseket. Egészen konkrétan az elmúlt hónapokban az iPhone-ok mindössze 4%-át tette ki az 5,4 hüvelykes készülék, aminél még az iPhone SE és a régi iPhone XR is jobban teljesített.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.