Elkészült a világ leggyorsabb merevlemeze

Szekvenciális írásban és olvasásban SATA SSD-től megszokott sebességre képes – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO.HU2021. 05. 24. 14:04
null
Seagate Mach.2 Exos 2X14 Forrás: YOUTBE (KÉPERNYŐKÉP)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Büszkén bemutatta a világ eddigi leggyorsabb merevlemezét a Seagate. Az adatközpontokba szánt Mach.2 Exos 2X14 modell elméleti síkon akár 524 MB/s szekvenciális írási és olvasási sebességre képes, ami nagyon közel van a SATA csatolófelületet használó SSD-k esetében megszokotthoz.

Seagate Mach.2 Exos 2X14
Fotó: YOUTBE (KÉPERNYŐKÉP)

A trükköt úgy érte el a Seagate, hogy kettő merevlemezt épített be egyetlen meghajtó testébe. Az Mach.2 Exos 2X14 összkapacitása 14 TB, így sejthetően kettő 7 TB-os háttértár alkotja, ezeket külön látják és kezelik az operációs rendszerek. A véletlenszerű írási és olvasási sebességekről nem beszélt a Seagate, ezen a téren minden bizonnyal a HDD-k esetében megszokott tempóra képes az újdonsága.

A Microsofttal együttműködve kifejlesztett háttértár 3,5 hüvelykes formatervet és 12Gb/s SAS fizikai csatolófelületet használ, a benne lévő merevlemezek 7200-as fordulatszámúak.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.