Nagy bejelentést tett a játékosoknak az videókártya-gyártó

Tényleg az összes nekik szánt videokártyába bekerül a bányászvédelem – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO.HU2021. 05. 19. 19:01
null
A kriptobányászat ellen kitalált védelemhez módosítani kellett a videokártyák grafikus processzorait Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ugyan az egyik videókártya-gyártó partnernek köszönhetően az elmúlt napokban a napnál is világosabbá vált, ám az NVIDIA kedden formálisan is bejelentette, hogy elveszi a kriptovalutákat bányászók kedvét a fogyasztóknak szánt GeForce RTX 3000 videokártyák felvásárlásától.

A kriptobányászat ellen kitalált védelemhez módosítani kellett a videokártyák grafikus processzorait
Fotó: PEXELS

Tájékoztatása szerint a keveseket érdeklő GeForce RTX 3090-től eltekintve mindegyik jelenlegi generációs videokártyájába bekerül a kriptobányászat sebességét felére korlátozó védelem, így a GeForce RTX 3060 / 3060 Ti / 3070 / 3080 kártyák felvásárlása nem lesznek többé gazdaságos a kritptobányászok számára. Ennek megfelelően a frissített termékek az eredeti vásárlóközönségüknél landolhatnak.

A kriptobányászat ellen kitalált védelemhez módosítani kellett a videokártyák grafikus processzorait, az új GPU-val szerelt termékek május végétől kezdve tünedezhetnek fel a boltok polcain. A dobozaikon és a weblapjaikon az LHR (Lite Hash Rate) jelzés különbözteti meg ezeket a limitációt még nem tartalmazó, régebbi modellektől.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.