Rendbe teszi a képernyőképek mentését a következő okostelefon rendszer

A Google Fotók nem menti majd alapértelmezésben a képernyőképeket Android 12 alatt.

Forrás: ORIGO.HU2021. 05. 29. 11:41
null
A Google Fotók nem menti majd alapértelmezésben a képernyőképeket Android 12 alatt Forrás: TWITTER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok androidos mobilnál probléma, hogy a képernyőképek a kamerákkal készített képek mappájába kerülnek, ezért aztán a Google Fotók automatikusan, alapértelmezésben feltölti ezeket is, akkor is, ha nem lenne szükség a mentésre.

A Google Fotók nem menti majd alapértelmezésben a képernyőképeket Android 12 alatt
Fotó: TWITTER

Az XDA szakemberei szerint az Android 12 kódjából ugyanakkor kiderült, hogy a Google ezt a kérdést is rendbe teszi. Az Android 12-ben ugyanis arra kötelezik majd a gyártókat, hogy a képernyőképeket egy külön mappába tegyék, ne a fényképek mellé.

Így aztán az Android 12-ben a Google Fotók nem menti el automatikusan és alapértelmezetten a képernyőképeket. A DCIM mappa helyett ezeknek ugyanis az Android 12-vel kezdődően a Pictues > Screenshots könyvtárba kell kerülniük. Természetesen ennek a könyvtárnak a mentése is bekapcsolható, ha szükséges.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.