Bemutatkozott a legismertebb operációs rendszer legújabb verziója

A Microsoft végre hivatalosan is lerántotta a leplet a Windows 11-ről, amire gyakorlatilag bármilyen gépről frissíthetünk majd, ami jelenleg képes futtatni a 10-es verziót. A rendszer szinte minden pontján megújult, és sokkal könnyebben kezelhető lesz érintőképernyős eszközökön – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 06. 27. 9:45
null
A Windows 11 hivatalos logója Forrás: YOUTUBE (KÉPERNYŐKÉP)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem csak a kinézet újult meg, hatékonyabb lesz a rendszer

És habár a Microsoft korábban azt ígérte, hogy a Windows 10 lesz az „utolsó Windows”, ugyanis innentől kezdve ehhez érkeznek majd állandó frissítések, ez végül mégsem így alakult: a korábban már kiszivárgott korai tesztverziónak megfelelően most bejelentették, hogy érkezik a Windows 11, ami hatékonyabb, szebb, gyorsabb és az ígéretek szerint mindenben jobb lesz.

Például a Windows-frissítések a jövőben 40%-kal kisebbek lesznek, és a rendszer a háttérben megoldja a letöltésüket és telepítésüket.

A Start menü középre rendezett és teljesen leegyszerűsített, hogy könnyebb legyen megtalálni a legfontosabb alkalmazásokat és a legutóbb használt programokat, dokumentumokat.

Nagyot fejlődött a többablakos kezelhetőség is: az ablak kinagyítására szolgáló gombra nyomva a rendszer többféle elrendezési lehetőséget ajánlj fel a monitor méretéhez igazodva, például egy gombnyomással akár három ablakot is egymás mellé lehet rendezni.

A Windows 11 hivatalos logója
Fotó: YOUTUBE (KÉPERNYŐKÉP)

De végigmentek a felhasználói felület minden elemén, és még ha csak apróságokat is, de szinte mindenhol változtattak valamin, így mostantól lekerekített sarkokat kapunk, különböző minőségű felületeken futnak az alkalmazások, amik részben átlátszóak is lehetnek, így felsejlik, hogy mi van a megnyitott ablak mögött a háttérben.

A Windows 11 arra is képes, hogy a jellemzően együtt használt alkalmazásainkat összecsoportosítsa,

így egyszerre akár két-három programot is letehetünk a tálcára, amik aztán később együtt, egy csoportként nyílnak meg. Ha külső monitort is szoktunk használni a laptop mellé, akkor a csatlakozás után a rendszer rögtön visszahozza azokat az ablakokat, amik meg voltak nyitva az adott kijelzőn mielőtt korábban lecsatlakoztattuk.

A legtöbbet használt programokat mesterséges intelligencia segítségével csoportosítja az új operációs rendszer
Fotó: YOUTUBE (KÉPERNYŐKÉP)

Azonban nem csak a külső a lényeg: az ígéretek szerint a Windows 11 mindenben gyorsabb lesz, mint az elődje.

Hamarabb éled fel alvó üzemmódból, gyorsabb lesz rajta a böngészés, a játékok, és még az akkumulátorral is jobban tud spórolni.

A Microsoft számára nagyon fontos az új rendszer kialakításakor az online emberi kapcsolatok új szintre emelése.

Ezen a ponton valami nagyobb dologra számítottunk, ám valójában arról van szó, hogy pandémia alatt rendkívül népszerűvé vált, csevegésre és videóhívásokra használható Teams alkalmazást alapból integrálják a rendszerbe, így mindenki számára rögtön és egyszerűen elérhető.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.