Ténylegesen leállt a koreai márka mobilgyártása

Lassan úton lesznek a vevők felé az utolsó LG telefonokat tartalmazó szállítmányok.

Forrás: ORIGO.HU2021. 06. 06. 9:40
null
LG Wing Forrás: ORIGO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két hónappal ezelőtt az LG nagy bombát ledobva bejelentette az okostelefonok piacáról való kilépését, a termékekkel foglalkozó divíziójának lehető legteljesebb mértékű leépítése várhatóan a nyár folyamán fejeződik be. A következő években a vállalat ettől függetlenül valamilyen szinten támogatni fogja az okostelefonjait, így a legújabb modellekkel rendelkezők számíthatnak néhány szoftverfrissítésre, továbbá a készülékeik szervizeléséhez szükséges pótalkatrészek is rendelkezésre állnak majd – olvasható az Origo cikkében.

A vállalat egyik legkülönlegesebb okostelefonja, az LG Wing.
Fotó: ORIGO

Az asiae.co.kr hírportál beszámolója szerint hétfőn szomorú mérföldkőhöz érkezett a mobilos leánycég leállítása, ténylegesen befejeződött az okostelefonok tömeggyártása az ellátásuk gerincét adó vietnámi gyárban. Az elmúlt hetekben az LG már csak a korábban leadott rendeléseket teljesítette az üzemben, a leánycég bezárásának bejelentése óta továbbiakat már nem fogadott.

Szerencsére a vég eljövetele jelen esetben csak valami új kezdetét jelenti, a vállalat ugyanis háztartási gépek előállítására állítja át a kérdéses vietnámi gyárat, az üzemben dolgozók elméletileg nem veszítik el a megélhetésüket.

Nem bírta a versenyt: az LG felhagy az okostelefon-gyártással

A dél-koreai LG Electronics elektronikai és elektromos készülék- és berendezésgyártó konszern július végével felhagy a veszteséges okostelefon-gyártással – jelentette be a cég az igazgatótanács egyhangú döntése alapján.

A cég 2015 második negyedéve óta gyártotta veszteséggel az okostelefonokat, az ágazat halmozott vesztesége azóta megközelítette a 4,5 milliárd dollárt. A cég az utóbbi időszakban vevőt keresett mobilgyártó ágazatára, de ez nem járt sikerrel.

Az LG jelenleg mintegy kétszázalékos részesedéssel rendelkezik a globális okostelefon-piacon. Tavaly 23 millió készüléket szállított ki, szemben a piacvezető Samsung 256 millió készülékével. Az LG rámutatott arra, hogy az okostelefon-gyártás leállítása rövid távon csökkentheti bevételét, hosszabb távon ugyanakkor javítja a cég pénzügyi helyzetét. Az LG öt üzletágából az okostelefon-gyártó a legkisebb, a cég teljes bevételének hét százaléka keletkezik itt.

A cég közleménye szerint július 31-e után is értékesíti a raktáron lévő okostelefonjait, és bizonyos ideig biztosítja a szervizszolgáltatást, illetve a szoftveres frissítéseket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.