Mégsem kriptovalutát bányásztak a közel 4000 játékkonzollal?

Ennél sokkal meghökkentőbb célra használhatták az ukránok a PlayStation 4-eseket – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 07. 18. 20:31
null
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy egy hete a teljes világsajtót bejárt közleményt adott ki az Ukrán Biztonsági Szolgálat, amely szerint egy ipari mennyiségben áramot lopó banda raktárában

többek közt 3800 darab PlayStation 4-et foglalt le, az elkövetők meg nem nevezett kriptovalutát bányásztak a játékkonzolok segítségével.

Ez nagyon furcsa megoldásnak tűnt a kriptobányászatra, éppen ezért sokan kétkedéssel fogadták a magyarázatot, bár a nemzetközi közönség nyilván nincs tisztában a kelet-európai gógyival. A téma érdekessége miatt az ukrán Delo üzleti kiadvány nyomozni kezdett, és bizarr értesüléshez jutott: a hatóság állításával szemben a PlayStationökkel állítólag nem kriptovalutát bányásztak az elkövetők, hanem számítógépek által vezérelt botokkal a FIFA Ultimate Team videojátékot farmolták velük.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

Ezalatt az kell érteni, hogy fifás felhasználói fiókokat generáltak, majd gépi módon addig játszottak bennük, amíg a jutalmakon keresztül jelentős mennyiségű játékbeli fizetőeszköz (FUT pont) össze nem gyűlt rajtuk, végül eladták a fiókokat az interneten.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat a nyomozás érdekeire hivatkozva nem kívánta kommentálni a Delo értesüléseit.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Pexels

PlayStationök ezreivel bányászták a kriptovalutát

Csütörtökön razziát tartott Vinnicja városában az Ukrán Biztonsági Szolgálat, miután egy óriási kriptovalutát bányászó farm üzemeltetői abban a hitben éltek, hogy senkinek sem fog feltűnni az ipari méretű áramlopásuk. Az elkövetők a mérőórát kikerülve vételeztek villamos energiát az eszközparkjuk működtetéséhez, az előzetes becslések szerint havi szinten 5-7 millió hrivnyányi, olyan 55-77 millió forintnyi áramfogyasztás kifizetésétől tekintettek el.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.