Széthekkelték a népszerű online játékot

A Titanfall megmentésére buzdító webhelyre terelték a játékosokat – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 07. 08. 20:47
null
A kép csak illusztráció Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Súlyos incidens történt vasárnap az EA ingyen játszható online battle royale játékában, a számítógépes és konzolos játékosok egy hekkelés miatt órákon át nem tudtak meccsekbe belépni, vagy váratlan felugró üzeneteket kaptak. Szerencsére nem rosszindulatú támadásról van szó, adatbiztonsági incidens nem történt, a játék különböző felületein megjelenő szövegek a Savetitanfall.com webhely meglátogatására buzdították a gamereket.

A kép csak illusztráció
Fotó: PIXABAY

A jelek szerint a támadás mögött olyan személyek állnak, akik évek óta próbálják megmenteni a Titanfall számítógépes változatát.

Ez volt az Apex Legendset is jegyző Respawn Entertainment első játéka, szintén az Electronic Arts adta ki, azonban az online meccsekbe való belépést megakadályozó hekkerek miatt PC-n már évek óta nem játszható.

A Titanfall problémáiról természetesen a Respawn és az EA is tudnak, azonban az előbbi nem hajlandó foglalkozni a gondok megoldásával, az utóbbi pedig ugyanúgy árulja a játszhatatlanná vált terméket, mintha minden a legnagyobb rendben volna. Tavaly novemberben még a Steamen is kiadta az EA, ami érthetetlen lépés volt a részéről, természetesen a felhasználói értékelései reflektálnak az állapotára.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.