48 millió amerikai mobilozó adatait lopták el

Csalásokhoz használható személyes adatok is kiszivárogtak – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 08. 18. 21:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jókora botrány előszele csapta meg a hét elején az egyesült államokbeli T-Mobile ügyfeleinek arcát, egy sötét webes fórumon adatokat áruló csoport azt állította, hogy százmillió előfizető adatait lopta ki a távközlési vállalat megfelelő védelem nélkül hagyott tesztszerveréről.

Most megérkezett a T-Mobile USA állásfoglalása a vad állítás kapcsán: tényleg megtörtént a gigantikus adatlopás, azonban a támadók „csak" 47,8 millió ügyfél adatait szerezték meg. Az érintettek közül 7,8 millióan aktuális előfizetők, a maradék negyvenmillió személy korábbi ügyfeleket, továbbá ügyféllé válás iránt érdeklődött személyeket takar.

A kiszivárgott adatok köre személyenként változó, nevek, születési idők, társadalombiztosítási számok, vezetői engedélyek számai kerülhettek a hackerekhez. Ezek mellett a feltöltőkártyások esetében telefonszámok és ügyfélbiztonsági kódok is kikerültek a cégtől, az utóbbiakat már újragenerálta.

A T-Mobile USA hamarosan megkezdi az adatlopásban érintett ügyfelek tájékoztatását, továbbá a kikerült adatokkal való visszaélések detektálása és akadályozása érdekében két éven át biztosítja számukra a McAfee-féle ID Theft Protection Service identitásvédelmi szolgáltatást.

A vállalat még nyomoz az incidens részletei kapcsán, további információkkal később szolgál majd.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: PEXELS

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.