Arckifejezésekkel lesz vezérelhető az Android

Újabb akadálymentesítési lehetőséggel bővül a mobilos rendszer repertoárja.

Forrás: ORIGO.HU2021. 08. 18. 17:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb akadálymentesítési lehetőséggel bővül a mobilos rendszer repertoárja.

Az elmúlt években elkezdett érdemben beszivárogni a nagy techcégek döntéshozóinak tudatába, hogy a termékeik többé-kevésbé használhatatlanok egyes testi fogyatékosságokkal élők számára, hiszen a fejlesztésükkor senki sem gondolt rájuk. Gyakori gond még, hogy hiába vannak akadálymentesítési funkciók a megoldásaikban, a megfelelő tesztelés és visszajelzések hiányában nem működnek jól.

A kép csak illusztráció Forrás: Thinkstock

Az XDA Developers beszámolója szerint a következő hónapokban újabb érdekes akadálymentesítési funkciót kap az Android, lehetővé teszi majd egyes funkcióinak arckifejezésekkel való kezelését. Az előlapi kamera képének feldolgozásával működik a lehetőség, például a száj kitátásával lenyithatóvá teszi az értesítési területet. A funkció által jelenleg támogatott további arckifejezések között megtalálható még a mosolygás, a szemöldökök felvonása, továbbá a balra-jobbra-felfelé való nézés.

Az újdonság egyelőre csak az Android 12 legújabb bétájában található meg, azonban rendkívül valószínű, hogy Play Áruházon keresztüli frissítésen át a régebbi főverziókat futtató készülékekre is elérhetővé válik – olvasható az Origó cikkében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.