Felforgathatja a töltőpiacot az EU

A Reuters forrásai szerint egységes mobiltöltőre vonatkozó javaslattételre készül az EU – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 08. 15. 20:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok éve probléma már, hogy a mobilpiacon nem igazán egységesek a töltők, igaz, az androidos gyártók alapvetően rég átálltak az USB-C szabványra. Nyílt titok, hogy az EU egységes megoldást szeretne látni.

A Reuters forrásai szerint az Európai Bizottság (EB) jelenleg is egy olyan javaslaton dolgozik, amely egy egységes mobiltöltési megoldásról szól. A javaslatot szeptemberben mutathatják be.

A legjobban az Apple tiltakozott és tiltakozik egy hasonló ötlet ellen. Az EB 2019-es tanulmánya szerint Lightning csatlakozót a mobilok 21 százaléka használ, micro-USB-t, vagy az utóbbi években már USB-C-t pedig 79 százalék. A töltőpiacot környezetvédelmi és fogyasztói kényelmi okokból szeretnék állítólag egységesíteni. Az Apple korábbi állásfoglalása szerint az ötlet ártana az innovációnak, továbbá egy halom e-szemetet eredményezne, mert a fogyasztóknak új töltőre kellene váltaniuk.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.