Leolvadhat a videókamera a hipergyors SD-kártyától

Pedig az elméleti maximum tempó negyedét sem éri el a prototípus példány – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 09. 11. 12:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jó ideje készülőfélben van az SD memóriakártyák következő generációja, ezek a modern SSD-khez hasonlóan PCI Express csatolófelületet és NVMe protokollt használnak, papíron akár négy GB/s olvasási és írási sebességre is képesek lehetnek. Az SD Express technológiára ténylegesen szükség van, például máris elkezdtünk belépni a 8K felbontású videórögzítés korába, a jövőben pedig úgy is tovább ütik majd a vasat a gyártók; kell egy jövőálló memóriakártya-szabvány.

Az AnandTech a napokban lehetőséget kapott egy korainak mondható, tömeggyártásba jelen formájában nem kerülő, referenciadizájnt használó memóriakártya tesztelésére. A kütyü 250 GB kapacitású, a kipróbálásához egy számítógéphez csatlakoztató kártyaolvasót szerzett a kiadvány.

A mérések alapján a termék pokolian gyors egy memóriakártyához képest, 890 MB/s körüli szekvenciális olvasásra és 420 MB/s környéki szekvenciális írásra képes.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: YouTube

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.