Élesedik a verseny a processzorok piacán

Beleáll az Intellel való pofozkodásba az AMD, számos újítás várható a két gyártó között.

Forrás: origo.hu2021. 10. 15. 14:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Intel vezérigazgatója szerint a novemberben bemutatkozó, Alder lake családba tartozó Core processzorok az AMD újmódi hatalmát megtörve a legjobb teljesítményt nyújtó központi egységek lesznek a piacon - olvasható az origo.hu cikkében.

Ehhez természetesen a riválisnak is lesz néhány szava, az AMD szerint a jövő év elején és végén is válaszokat fog adni az Intel új termékei által jelentett fenyegetésre. 

Első körben a jövő év elején az AMD frissíteni fogja a Zen 3 mikroarchitektúrát használó jelenlegi Ryzen processzorait, az újdonságok a 64 MB-os és 3D-s felépítésű gyorsítótáruknak köszönhetően 4-25%-kal javítják majd a játékokban nyújtott teljesítményt. A termékek maradnak a DDR4 memória és az AM4 foglalat használatánál.

Az AMD jövő évi nagy dobását az ősz tájékán érkező, vadiúj hardveres platformja jelenti majd. A hozzá tartozó Ryzen processzorok már Zen 4 mikroarchitektúrát és AM5 foglalatot használnak, támogatják a DDR5 rendszermemóriát és a PCI Express 5.0 adatátviteli szabványt. A Zen 3-as központi egységekhez képest, azonos órajel mellett másodpercenként 20%-kal több utasítást lehetnek képesek végrehajtani, ráadásul számottevően kisebb fogyasztás mellett.

HA MINDEZ IGAZ, AKKOR ALAPOSAN BELEIZZADHAT A TRÓNJÁNAK VISSZAHÓDÍTÁSÁBA AZ INTEL.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: CEBBI / PIXABAY

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.