Jöhet a kézi játékkonzolok második fénykora

Androidos modellekbe szánt rendszerlapkát készített a Qualcomm.

Forrás: ORIGO2021. 12. 04. 14:44
A Razer által tervezett fejlesztői készlet, Qualcomm Snapdragon G3x Gen 1 rendszerlapkával. Forrás: QUALCOMM
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az okostelefonok elterjedésével látszólag véget ért a kézi játékkonzolok kora, azonban a Nintendo Switch gigantikus sikere és a hamarosan érkező Steam Deck iránti óriási érdeklődés bebizonyította, hogy a komolyabb gamerek körében továbbra is nagy irántuk az érdeklődés; millióknak van elegük a lebutított, vagy éppen kínszenvedve kezelhető mobiljátékokból - olvasható az Origo cikkében.

A lehetőséget meglátva a Qualcomm bejelentette az első kimondottan kézi játékkonzolokba szánt rendszerlapkáját, a Snapdragon G3x Gen 1 chiphez a Razer segítségével készített fejlesztői készletet, ilyen formában nem kerül majd kereskedelmi forgalomba a kütyü. Az új Snapdragon specifikációival nem dobálózott a Qualcomm, de állítása szerint az Android rendszerhez szánt termékkel szeretné Full HD felbontásban és akár 120 FPS-sel futtathatóvá tenni a játékokat, bár a lapka lelkének kihajtásakor aktív hűtésre lehet szükség.

A natív játékfuttatás mellett természetesen a felhős játékfuttatást és a játékmenet élő közvetítését is szeretné könnyedén lehetővé tenni a Qualcomm, így a WiFi 6e támogatása mellett Sub-6 és mmWave frekvenciákat egyaránt támogató 5G modemet integrált a rendszerlapkába.

Egyelőre nem világos, hogy mely gyártóktól, mikor és mennyiért érkezhetnek az első Qualcomm Snapdragon G3x Gen 1 rendszerlapkás kézikonzolok.

Borítókép: A Razer által tervezett fejlesztői készlet, Qualcomm Snapdragon G3x Gen 1 rendszerlapkával (FORRÁS: QUALCOMM)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.