Elon Musk kiállt a kötelező oltás ellen tüntetők mellett

A kanadai teherautó-vezetők elégedetlenségük jeléül tervezik lezárni Ottawa központját.

Forrás: Vg.hu2022. 01. 28. 14:35
MUSK, Elon
Grünheide, 2020. szeptember 3. Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármû-gyártó és a SpaceX amerikai ûrkutatási magánvállalat vezérigazgatója nyilatkozik a sajtó képviselõinek a Tesla Gigafactory nevû gyárának építési területén a Berlin szomszédságában fekvõ Grünheidében 2020. szeptember 3-án. A Tesla elsõ európai gyára várhatóan 2021 júliusában kezdi meg a mûködését. MTI/EPA/Alexander Becher Fotó: Alexander Becher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus elleni védőoltás kötelezővé tétele világszerte sok helyen napirendre került, bár egyelőre kevés helyen vezették be ténylegesen. Bizonyos munkakörökben azonban a Föld számos országa előírta már, legtöbben az egészségügyben dolgozókat kötelezik erre.

Kanada ezt kiterjesztette a nemzetközi fuvarozásban részt vevő kamionsofőrökre is, akik a nemtetszésüknek demonstráció keretében is hangot adnak – idézi Reuters cikkét a VG.

A kanadai teherautó-vezetők elégedetlenségük jeléül tervezik lezárni Ottawa központját. Ráadásul e tervükben tovább lelkesítette őket az, hogy a Tesla vezérigazgatója, Elon Musknak is megdicsérte és bátorította őket.

Szó sincs arról, hogy a kamionosok mind oltásellenesek lennének – teszi hozzá a VG. A Reuters által megszólaltatott iparági tisztviselők szerint az amerikai határon áthaladó kanadai sofőrök kilencven százaléka be van oltva, és csak a dolgozók egy kis része tagadta meg azt arra hivatkozva, hogy a kötelezővé tétele sérti a személyes szabadságot.

Elon Musk kedvenc kommunikációs csatornáján, a Twitteren osztotta meg, hogy egyetért a tüntetőkkel. A Tesla-vezér 2020 szeptemberében azt nyilatkozta, hogy nem veszi fel a koronavírus elleni vakcinát, arra hivatkozva, hogy ő és családja nincs veszélyben. Később megfertőződött, 2020 novemberében közölte, hogy enyhe tünetei vannak.

A demonstráció csúcspontjára pénteken kerül sor, amikor több száz, több irányból Ottawába érkező kamionos lepi el az utakat, és parkol le a Parlamenti dombnál, megbénítva ezzel a belváros közlekedését – ismerteti a VG.

A tüntetésszervezők ragaszkodnak ahhoz, hogy békés demonstrációt tartanak. Ugyanakkor egyes résztvevők a kórházak elzárásáról, Justin Trudeau miniszterelnök megtámadásáról, vagy akár egy közelgő polgárháborúról is beszéltek már, de ezekre valószínűleg nem kerül sor.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Elon Musk (Fotó: MTI/EPA/Alexander Becher)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.