időjárás 26°C Evelin, Fülöp 2022. május 26.
logo

Elon Musk kiállt a kötelező oltás ellen tüntetők mellett

Forrás: Vg.hu
2022.01.28. 14:35 2022.01.28. 15:09
Elon Musk kiállt a kötelező oltás ellen tüntetők mellett

A koronavírus elleni védőoltás kötelezővé tétele világszerte sok helyen napirendre került, bár egyelőre kevés helyen vezették be ténylegesen. Bizonyos munkakörökben azonban a Föld számos országa előírta már, legtöbben az egészségügyben dolgozókat kötelezik erre.

Kanada ezt kiterjesztette a nemzetközi fuvarozásban részt vevő kamionsofőrökre is, akik a nemtetszésüknek demonstráció keretében is hangot adnak – idézi Reuters cikkét a VG.

A kanadai teherautó-vezetők elégedetlenségük jeléül tervezik lezárni Ottawa központját. Ráadásul e tervükben tovább lelkesítette őket az, hogy a Tesla vezérigazgatója, Elon Musknak is megdicsérte és bátorította őket.

Szó sincs arról, hogy a kamionosok mind oltásellenesek lennének – teszi hozzá a VG. A Reuters által megszólaltatott iparági tisztviselők szerint az amerikai határon áthaladó kanadai sofőrök kilencven százaléka be van oltva, és csak a dolgozók egy kis része tagadta meg azt arra hivatkozva, hogy a kötelezővé tétele sérti a személyes szabadságot.

Elon Musk kedvenc kommunikációs csatornáján, a Twitteren osztotta meg, hogy egyetért a tüntetőkkel. A Tesla-vezér 2020 szeptemberében azt nyilatkozta, hogy nem veszi fel a koronavírus elleni vakcinát, arra hivatkozva, hogy ő és családja nincs veszélyben. Később megfertőződött, 2020 novemberében közölte, hogy enyhe tünetei vannak.

A demonstráció csúcspontjára pénteken kerül sor, amikor több száz, több irányból Ottawába érkező kamionos lepi el az utakat, és parkol le a Parlamenti dombnál, megbénítva ezzel a belváros közlekedését – ismerteti a VG.

A tüntetésszervezők ragaszkodnak ahhoz, hogy békés demonstrációt tartanak. Ugyanakkor egyes résztvevők a kórházak elzárásáról, Justin Trudeau miniszterelnök megtámadásáról, vagy akár egy közelgő polgárháborúról is beszéltek már, de ezekre valószínűleg nem kerül sor.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Elon Musk (Fotó: MTI/EPA/Alexander Becher)