Futurisztikus gamerasztallal állt elő a népszerű cég

A komplett PC helyet kapna benne, konfigurálhatóak volnának az asztallap kezelőszervei – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2022. 01. 09. 9:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A játékosoknak szánt perifériákra és számítógépekre szakosodott Razer minden évben legalább egy hangzatos koncepcióterméket is kivisz a Consumer Electronics Show-ra, az elvárhatónak megfelelően pedig idén sem törte meg a hagyományt. A legújabb, csak papíron létező megoldása a Project Sophia, alapvetően egy gamerasztalról van szó, amelybe közvetlenül be van építve a számítógép.

Ez az elképzelés egyáltalán nem újdonság, a Project Sophia különlegességét a PC beépítésének módja jelenti. A Razer egy teljesen moduláris megoldásban gondolkodik, mágneses elven rögzített kis modulokban helyezné el a fő hardvereket, a modulokat pedig szabadon cserélgethetnék az ügyfelek. 

Ennek megfelelően például az erősebb videókártyára való átállás úgy nézne ki, hogy a tulaj egyszerűen kikapná a régi videókártyás modult az asztalból, majd behelyezné az újonnan vásároltat.

Ez nem minden, a vállalat az asztal lapjából kiálló vezérlőeszközöket is ugyanígy cserélhetővé tenné, az igényeknek megfelelően univerzális vagy specializált kütyüket lehet berögzíteni a lapba, így specializáltabb munkaállomások létrehozására volna lehetőség. A Razer még specifikusan az asztalhoz tervezett, 65 vagy 75 hüvelykes monitort is árulna, amelyet helytakarékosan az asztal szélére lehetne felszerelni.

A Project Sophia természetesen csak koncepció, ráadásul technikai és gazdasági okokból jó esély van rá, hogy a jelenlegi formájában soha nem kerül piacra.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Részlet a videóból (Fotó: YouTube/Képernyőfotó)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.