Országjáró IT-turnébuszt adtak át az Educatio szakkiállításon

A „Programozd a jövőd!” projekt szemléletformáló programjának keretében útnak induló jármű az informatikai pályát népszerűsíti majd az ország minden részében – írja a Fejér megyei hírportál, a Feol.hu.

Forrás: feol.hu2022. 01. 15. 11:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az izgalmasan berendezett buszban a hagyományos tantermi oktatásból kiszakadó diákok high-tech eszközöket próbálhatnak ki, interaktív informatika órán fedezhetik fel az IT-világot. A foglalkozások során 3D-nyomtatókat használhatnak, mobiljáték-fejlesztésre és vezérlőegység-programozására nyílik lehetőségük.

Az öt éve tartó „Programozd a jövőd!” program célja, hogy a tanulók, a tanárok és a szülők megismerjék a digitalizáció, az informatika és az innováció lehetőségeit, a szakma szépségeit.

A kezdeményezés önálló standdal van jelen az Educatio kiállításon, ahol a továbbtanulni szándékozók látványos előadásokon és bemutatókon tájékozódhatnak az elérhető informatikai felsőoktatási képzésekről. Itt mutatkozik be hazánk első IT-turnébusza és mobil IT oktatási laborja, amely a tervek szerint 60-80 iskolát látogat meg 2022 első felében – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). Az oktatási intézmények a projekt honlapján jelentkezhetnek „Az IT a jövő/d!” roadshow-ra.

A digitális ágazat biztos elhelyezkedést és kimagasló keresetet kínál a tehetséges fiataloknak.

 Az IT-szektorban a vírusválság ellenére is élenjáró mértékben bővült a foglalkoztatás, az egyetemi informatikusképzések az elmúlt évek jelentkezési adatai szerint a legnépszerűbb szakok közé tartoznak. Az Educatio kiállításra kilátogatók a „Programozd a jövőd!” standjánál interaktív megoldásokon keresztül ismerhetik meg az IKT szakma érdekességeit, lehetőségeit.

– A turnébusznak köszönhetően hazánk összes településén naprakész technikákkal kelthetjük fel a magyar fiatalok érdeklődését az informatikusi pálya iránt. Az évente akár 150-200 iskolában is megforduló roadshow első állomása január 18-án, Fehérgyarmaton lesz, a folytatásban mátészalkai és csengeri helyszínek következnek” – mondta el Solymár Károly Balázs, az ITM digitalizációért felelős helyettes államtitkára.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.