időjárás 27°C Hella 2022. május 27.
logo

Újra világelső lett a népszerű gyártó az okostelefonok eladásában

Forrás: HAON.HU – MEDIAWORKS
2022.01.20. 10:58 2022.01.20. 17:47
Újra világelső lett a népszerű gyártó az okostelefonok eladásában

A tavalyi utolsó negyedévben szerényen, mindössze egy százalékkal nőtt az okostelefonok eladása a világon az előző év azonos időszakához képest az ellátási láncok problémái és a koronavírus új változatának a gyors terjedése miatt – írja Hajdú-Bihar megyei hírportál, a Haon.hu.

A szingapúri Canalys ágazati piackutató adatai szerint az iPhone 13 iránti nagy kereslet hatására az Apple végzett az első helyen a világon az okostelefonok értékesítése területén a december végével záródott negyedévben, ekkor a piaci részesedése 22 százalék volt.

Ezzel az Apple a második helyre szorította le a korábban listavezető dél-koreai Samsungot,amelynek a piaci részesedése a tavalyi utolsó negyedévben húsz százalék volt.

Az Apple egy év után került ismét az élre, piaci részesedése ugyanakkor egy százalékponttal csökkent a 2020. negyedik negyedévi 23 százalékról. A Samsung részesedése viszont nőtt az egy évvel korábbi 17 százalékról.

A Canalys egyik elemzője azt mondta, hogy az iPhone 13 kiemelkedő eladásainak köszönhetően az Apple ismét az okostelefonok piacának az élére került, miután három negyedéven át a második helyen állt. 

Hozzátette: kezd rendeződni az Apple ellátási lánca, ennek ellenére a cég a negyedik negyedévben még mindig kénytelen volt csökkenteni a termelést a kulcsfontosságú alkatrészek hiánya miatt, és nem tudott elegendő iPhone-t gyártani a kereslet kielégítésére.

A szakértők szerint az ellátás területén a globális problémák valószínűleg nem oldódnak meg az idei év második feléig.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)