Kannabiszültetvényt találtak a főváros XV. kerületében

A rendőrök elfogták az ültetvény gondozásával gyanúsítható 42 éves férfit – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu honlapon.

Forrás: MTI2020. 09. 02. 15:26
null
Denver, 2014. január 1. A kellõ meleg hõmérsékletet adó lámpák világítják meg az indiai vadkender hajtásait a denveri 3D Cannabis Center nevû bolt mellett lévõ marihuánatermesztõ helyiségben 2014. január 1-jén. Ettõl a naptól kezdve Colorado államban, elsõként az Egyesült Államokban, törvényesen engedélyezik a marihuána kábítószer kiskereskedelmi árusítását nem orvosi célra is. (MTI/EPA/Bob Pearson) Fotó: Bob Pearson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a Főkert munkatársai területrendezést végeztek a természetvédelmi területen, amikor egy bozótos közepén kialakított tisztáson kannabisznak látszó növényekkel teleültetett ültetvényt találtak. Azonnal értesítették a mezőőröket, akik pedig hívták a rendőröket. A mezőőrök visszatartottak egy kerékpárost, aki feléjük tartott, de amikor meglátta őket, próbált elhajtani.

A járőrök igazoltatták a budapesti B. Lászlót, akinél öt palack vizet, metszőollót, kötözőmadzagot találtak, ezért előállították, és kábítószer gyorstesztnek vetették alá, ami pozitív eredményt mutatott.

A férfi elismerte, hogy fogyaszt marihuánát, azt azonban tagadta, hogy köze lenne az ültetvényhez. Azt állította, hogy a metszőollót bicikliszerelésre, a palackozott vizet súlyként, kerékpáros edzéshez használta, a kötözőmadzag pedig véletlenül keveredett a holmija közé.

A területen 58 tő eltérő fejlettségű kannabisznövényt és a tereprendezéshez szolgáló eszközöket foglaltak le.

A nyomozók B. Lászlót kábítószer birtoklásának megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, a bíróság pedig elrendelte a bűnügyi felügyeletét – áll a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.