Down-kór: támogatás a felelősségteljes döntéshez

Új weboldal segíti a várandósok tájékoztatását és a már megszületett Down-szindrómás gyerekek nevelését.

2014. 11. 28. 14:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

December 3., a fogyatékos emberek világnapja alkalmából a Down Egyesület a nagyközönség elé tárta DownBaba.hu interaktív portálját, amely a Down-szindrómával és a Down-szindrómásokkal kapcsolatos információk egyedülálló forrása kíván lenni a magzati kortól a felnőttkorig.

A várandósok tájékoztatását szülész-nőgyógyász szakorvos segíti, a már megszületett Down-szindrómás gyerekek nevelését pedig modern fejlesztési és oktatási ismeretek, friss hírek és személyes történetek támogatják, köztük egy Down-szindrómás gyereket nevelő család életét bemutató blog. Az orvosi, gyógypedagógiai, pszichológiai és nevelési témákban a szakértők az olvasók kérdéseire is válaszolnak.

Dr. Tóth Ágnes szülész-nőgyógyász szakorvos szerint megfelelő egészségügyi ellátással, korán megkezdett fejlesztéssel, bensőséges családi környezetben és befogadó társadalomban a Down-szindrómás emberek is képesek képességeiket kibontakoztatni és teljes életet élni.

– A diagnózis közlése kapcsán krízishelyzetbe kerülő szülők eddig nem minden esetben kaptak teljes körű, elfogulatlan tájékoztatást a választási lehetőségeikről. A DownBaba.hu oldalain megtalálják azt az információt és támogatást, melyek birtokában tájékozottan és felelősségteljesen tudnak majd döntést hozni magzatuk, gyermekük sorsával kapcsolatban  – nyilatkozta dr. Tóth Ágnes.

Az új weboldallal a Down Egyesület folytatja munkáját a fogyatékos emberek életével kapcsolatos tájékoztatás és a társadalom befogadókészségének erősítése terén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.