Orosz versenyzőnek ment a legjobban a léggitározás

Our Daddy hatalmas gitárpárbajt vívott a háromszoros amerikai bajnokkal.

MTI
2015. 08. 30. 19:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A viadalon valódi hangszer nélkül kell imitálni a gitározást a lehető legnagyobb átéléssel. A zene eközben szól, és egy adott számot kell a versenyzőnek léggitározni.

Az észak-finnországi városban immár huszadik éve megrendezett versenyen tizenkét ország 30 versenyzője vetette össze tudását. Az utolsó fordulóba 10 versenyző került, Kiril Blumenkranc, művésznevén Our Daddy hatalmas gitárpárbajt vívott a háromszoros amerikai bajnokkal, a New York-i Matt „Aristotle” Burnsszel. A párbaj döntetlenül végződött, ezért egy újabb megmérettetést rendeltek el a szervezők, amelyet az űrruhás, villogó kesztyűben játszó orosz rocker nyert meg.

„Mindkét srác bámulatos volt. Hangról hangra vérükben volt a zene. Csupán a kesztyű döntött” – vélte a londoni Zac Munro, a bajnokság 2002-es nyertese.

A tavalyi győztes, a 19 éves japán lány, Nagura Nanami a negyedik helyen végzett

Az első léggitárversenyen, Ouluban még csak nyolcan vettek részt, a helyi versenyzők mellé egy érkezett a szomszédos Svédországból. Idén rekordszámú versenyző érkezett, Oroszország és az Egyesült Államok mellett Belgiumból, Japánból és Kanadából is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.