Sittes ügyek: így tüntetik el a Parlament szemetét

Több köbméternyi hulladékot termelnek a parlamenti dolgozók és képviselők.

MN
2017. 12. 03. 11:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érdekes számvetést készített a Hulladékvadász az Országház hulladéktermelési szokásairól.

A portál olvasói igényeket teljesítve az országgyűlési sajtóirodától kért ki adatokat, hogy kiderüljön, pontosan mennyi szemét halmozódik fel a Parlamentben és hogyan kezelik a felgyűlt hulladékot.

Mint megtudták, az Országházban kommunális, szelektíven gyűjtött (papír, műanyag, üveg), veszélyes hulladék (köztük festékpatron, fénycső) és építkezési sitt is bőven termelődik, a konténereket pedig az FKF Zrt. munkatársai ürítik napi vagy heti rendszerességgel. A témára kíváncsiaknak itt a részletesebb bontás:

Kommunális szemét ürítése

Szelektív szemét ürítése

A kommunális szemetet az FKF munkatársai tömörítve szállítják el. A papírhulladékot vagy a felújítási munkák, építkezések után hátramaradó vas- és rézcsöveket eladják, a megmaradó sittet, vagyis építési törmeléket pedig telepekre szállítják – írja a Hulladékvadász.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.