Veszélyes lehet, ha nem cseréljük le gyakran a sminkszereket

Minden nő őrizget a neszesszerében olyan kozmetikumokat, amelyekről tudja, hogy már rég meg kellett volna válnia tőlük, csakhogy a szívéhez nőttek. De vajon meddig használhatók a különböző termékek? Általában a felbontás idejétől számítandó 6, 12 vagy 24 hónap szerepel rajtuk – írja a Vasárnap Reggel.

Forrás: MW2020. 09. 10. 20:49
null
Budapest, 2020. prilis 6. A koronavrus-jrvny miatt nkntes karantnban lv sminkes gyakorol magn budapesti otthonban 2020. prilis 6-n. MTI/Balogh Zoltn Fotó: Balogh Zoltán Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mutatjuk, mikor kell megválni tőlük?

Szempillafesték: 3–6 hónap napi használat után vagy akkor, ha rossz szagúvá, csomóssá válik

Amikor kisminkeli vele a szempilláit, akkor az azokon található baktériumok rákerülnek a kozmetikum keféjére. Ezért is javasolják a szakemberek, hogy soha ne adja kölcsön szempillafestékét a barátnőjének, mert ezzel megfertőzheti a szemét.

Fotó: MTI

Alapozó és korrektor: az összetevőktől függően 6–12 hónap használat után

Minél többször ér hozzá a termékhez, annál több szennyeződés kerül rá. Ezért ezeket a készítményeket gyakran pumpás vagy applikátoros kiszerelésben árulják, így tovább megőrzik szavatosságukat.

A vizes alapozók általában csak 6 hónapig alkalmazhatók, de ez persze attól is függ, hogy milyen gyakran és mennyire óvatosan használja őket. Jó hír, ha száraz a bőre: az olajos alapozók egy évig is bírhatják!

Rúzs és kontúrceruza: 2 év után

A nők kedvenc szépítőszere egészen sokáig kitart. A szájkontúrceruza szintén bírja a strapát, ami annak is köszönhető, hogy hegyezéskor eltávolítja a felső rétegét. Viszont ha a termékek állagán, illatán vagy színén változást észlel, akkor sajnos ki kell dobnia őket.

Szemfesték és pirosító: 2 év után, vagy ha elkezd morzsálódni

Akár sokszínű palettát használ, akár egyetlen árnyalathoz ragaszkodik, észrevehet a festék felületén egy csomósabb réteget. Ez annak a következménye, hogy az applikátorról olajos maradvány kerül rá, amely idővel megkeményedik. Próbáljon az új színekhez minden alkalommal tiszta ecsetet/applikátort használni, hogy minél kevesebb legyen rajtuk a lerakódás – írja a beol.hu!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.