1. Gondolja újra a jeges kávét! Főzzön le egy nagy adag erős, feketekávét, öntse a jégkockatartóba, és tegye a fagyasztóba. Ezután nincs más dolga, mint felmelegített tejbe beledobni pár kávé jégkockát, és élvezni a kellemes langyon selymességet. Figyelem, ehhez nem kell megvárnia a nyarat, otthona melegében is bátran elkortyolhat egy ilyen különleges élményt nyújtó kávét.
2. Rétegezzen! Vegyen elő egy átlátszó, vastagabb falú poharat, ezután öntsön bele jó sűrű csokoládé öntetet, majd lassan tejet, végül a kávét – amire akár saját késíztésű tejhabot is tehet. Csodás, réteges kávét kap, ami felveszi a versenyt a kávézókban kapható különlegességekkel.
3. Egy korty alkohollal. Hosszú és fárasztó napja volt? A délutáni kávéjához adjon némi krémlikőrt – csokoládét, mogyorót, kávét akár – és élvezze a bájosan elkeveredő alkohol lazító hatását.
4. Ízesítse már a főzéskor! Amikor a kávéfőzőbe beleteszi az őrölt feketét, a tetején hagyjon egy kis helyet. Ide szórhat fahéjat, szerecsendiót, de akár mézeskalács fűszerkeveréket is. Hirtelen főzze le a kávét! Az így kapott ízélmény egészen különlegessé teszi majd az otthoni kávézást.
5. Tej helyett. Tejesen issza a kávét? Próbáljon ki helyette valami mást: tejszín, sűrített tej, tejszínhab. Mind más sűrűségűek, más ízt és küllemet adnak a már megszokott kávénak. Érdemes kísérletezni!
6. Édes fekete élvezet. Készítsen karamellás vagy vaníliás tejet, és ezt adja hozzá a kávéhoz. Higgye el, hogy egészen más lesz így az íze, mintha szirupot használna.
Az eredeti cikket ITT olvashatják.