Túró kerül a pizza tésztájába, így ebből bárki nyugodtan ehet

A Diéta és Fitnesz magazin online felületén közli a zseniális túrópizza receptúráját, amelybe még zabpehely is kerül. Ebből tényleg bárki nyugodtan fogyaszthat.

Forrás: dietaesfitnesz.hu - mediaworks2021. 01. 28. 15:57
Túróval is lehet finom és ráadásul kímélő a pizzatészta (a kép illusztráció) Forrás: burst.shopify.com
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Végre egy szuper ötlet a hizlaló pizzatészta helyettesítésére! Túró kerül az alapba és zabpehely, az eredmény pedig verheteten. Ebből tényleg nyugodtan ehet.

Hozzávalók

250 g túró, 1 db tojás, 60 g zabpehelyliszt, 50 g joghurt, 1 evőkanál kókuszzsír, 1 teáskanál szódabikarbóna vagy fél tasak sütőpor, só, oreganó, bazsalikom, 1 gerezd zúzott fokhagyma

ELKÉSZÍTÉS:

Dolgozza össze egy botmixerrel vagy robogéppel a hozzávalókat, majd amikor összeállt a tészta, tegye be legalább 10 percre a hűtőbe pihenni.

A tésztát oszlassa el egy sütőpapírral borított tepsiben. Kis kókuszzsírral megkenheti a sütőpapírt, mert az eléggé ragadós.

Túróval is lehet finom és ráadásul kímélő a pizzatészta (a kép illusztráció)
Fotó: burst.shopify.com

Következik az elősütés: tegye a tésztát 10-12 percre a sütőbe. Vegye ki a félig kész pizzát a sütőből, ekkor mehet rá minden jó, amit szeret: sonka, sajt, gomba, hagyma, szalonna, paradicsom stb…

Kb. 20 perc alatt, 200 fokon süsse készre a túrópizzát, isteni finom és nem hizlal!

Az eredeti cikk, a túrópizza receptjével együtt IDE kattintva érhető el.

Már létezik vegán pizza is mű csirkehússal

A Domino's India piacra dobta a vegán pizzát, amelyet növényi eredetű „csirkehússal„ készítenek. Az étel már elérhető India legnagyobb városaiban, és egyre népszerűbb – írta korábban az Origo. Az elmúlt években a növényi eredetű húsok minden eddiginél népszerűbbé váltak. Egyre több vállalat kísérletezik a vegán húsok elkészítésével, nem csoda hát, hogy számtalan formájával találkozhatunk a vegán mű húspogácsától kezdve a növényi eredetű darált húsig. Amerikában már tavaly megjelent a növényi kolbászos pizza, most azonban Indiában rukkoltak elő egy újdonsággal. A 100%-ban vegán, mű csirkehússal készült pizza India legelső növényi alapú pizzája. A feltét: fekete olíva, paprika, valamint növényi eredetű fehérje, amely kinézetre és ízre is olyan, mint a darált csirkehús.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.