Túró kerül a pizza tésztájába, így ebből bárki nyugodtan ehet

A Diéta és Fitnesz magazin online felületén közli a zseniális túrópizza receptúráját, amelybe még zabpehely is kerül. Ebből tényleg bárki nyugodtan fogyaszthat.

Forrás: dietaesfitnesz.hu - mediaworks2021. 01. 28. 15:57
null
Túróval is lehet finom és ráadásul kímélő a pizzatészta (a kép illusztráció) Forrás: burst.shopify.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Végre egy szuper ötlet a hizlaló pizzatészta helyettesítésére! Túró kerül az alapba és zabpehely, az eredmény pedig verheteten. Ebből tényleg nyugodtan ehet.

Hozzávalók

250 g túró, 1 db tojás, 60 g zabpehelyliszt, 50 g joghurt, 1 evőkanál kókuszzsír, 1 teáskanál szódabikarbóna vagy fél tasak sütőpor, só, oreganó, bazsalikom, 1 gerezd zúzott fokhagyma

ELKÉSZÍTÉS:

Dolgozza össze egy botmixerrel vagy robogéppel a hozzávalókat, majd amikor összeállt a tészta, tegye be legalább 10 percre a hűtőbe pihenni.

A tésztát oszlassa el egy sütőpapírral borított tepsiben. Kis kókuszzsírral megkenheti a sütőpapírt, mert az eléggé ragadós.

Túróval is lehet finom és ráadásul kímélő a pizzatészta (a kép illusztráció)
Fotó: burst.shopify.com

Következik az elősütés: tegye a tésztát 10-12 percre a sütőbe. Vegye ki a félig kész pizzát a sütőből, ekkor mehet rá minden jó, amit szeret: sonka, sajt, gomba, hagyma, szalonna, paradicsom stb…

Kb. 20 perc alatt, 200 fokon süsse készre a túrópizzát, isteni finom és nem hizlal!

Az eredeti cikk, a túrópizza receptjével együtt IDE kattintva érhető el.

Már létezik vegán pizza is mű csirkehússal

A Domino's India piacra dobta a vegán pizzát, amelyet növényi eredetű „csirkehússal„ készítenek. Az étel már elérhető India legnagyobb városaiban, és egyre népszerűbb – írta korábban az Origo. Az elmúlt években a növényi eredetű húsok minden eddiginél népszerűbbé váltak. Egyre több vállalat kísérletezik a vegán húsok elkészítésével, nem csoda hát, hogy számtalan formájával találkozhatunk a vegán mű húspogácsától kezdve a növényi eredetű darált húsig. Amerikában már tavaly megjelent a növényi kolbászos pizza, most azonban Indiában rukkoltak elő egy újdonsággal. A 100%-ban vegán, mű csirkehússal készült pizza India legelső növényi alapú pizzája. A feltét: fekete olíva, paprika, valamint növényi eredetű fehérje, amely kinézetre és ízre is olyan, mint a darált csirkehús.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.