Janet Jackson dzsekije 81 ezer dollárért kelt el

A katonai stílusú dzsekijeben 1990-es Rhythm Nation-turnéján lépett fel.

Forrás: MTI2021. 05. 17. 14:32
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Janet Jackson katonai stílusú dzsekije, amiben 1990-es Rhythm Nation-turnéján lépett fel, 81 250 dollárért (24 millió forintért) kelt el egy Beverly Hills-i aukción a hét végén.

A fémdíszítésű fekete dzseki volt a sztárja a Julien's Aukciósház péntektől vasárnapig tartó háromnapos árverésének, amelyen az énekesnő fellépőruháit és más relikviáit kínálták eladásra. A dzseki az előzetesen becsült ár húszszorosáért kelt el pénteken.

A Rhythm Nation-koncertkörút Jackson első szóló turnéja volt.

A négyszeres Grammy-díjas énekesnő, aki vasárnap lett 55 éves, több mint ezer olyan ruhadarabját bocsátotta árverésre, amelyeket a színpadon, vörös szőnyegen vagy klipjeiben viselt.

Egy karika fülbevaló kulccsal, amit az 1990-es turnén is viselt, 43 750 dollárt (13 millió forintot) ért egy gyűjtőnek.

Az árverés bevételének egy részét a Compassion International keresztény gyermekeket támogató csoport kapja.

 

Fülöp herceg emlékére bélyeget bocsát ki a brit királyi posta

 

Az áprilisban 99 évesen elhunyt Fülöp herceg emlékére négy új bélyeget bocsát ki a brit Királyi Posta.

A fekete-fehér bélyegek az edinburghi herceget, II. Erzsébet királynő néhai férjét élete különböző szakaszaiban ábrázolják.

Az első bélyegen fiatalemberként látható Fülöp herceg, ezt a portrét a brit királyi udvar fotósa, Baron készítette. A másodikon Fülöp herceg a fia, András katonai parádéján látható, amelyet a dartmouth-i Tengerészeti Főiskolán rendeztek meg. Egy bélyegen Fülöp az udvar windsori lovasbemutatóján vesz részt, az utolsó bélyegen pedig az a fotója látható, amelyet Terry O’Neill készített róla.

Tovább...

Borítókép: Janet Jackson (Forrás: Facebook)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.