Egy 18 éves ifjú is a világűrbe tart a Blue Origin űrhajóján

A fiatalember együtt utazik Jeff Bezosszal és annak fivérével, valamint a 82 éves egykori pilótanővel.

Forrás: MTI2021. 07. 16. 9:36
BEZOS, Jeff
A 18 éves holland fiú lesz a világ legfiatalabb űrhajósa Fotó: - Forrás: MTI/AP/Oliver Daemen családja
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy 18 éves fiatalember is a New Shepard űrhajó fedélzetén lesz, amikor az megteszi első útját a világűrbe július 20-án, ezzel ő lesz a világ legfiatalabb űrhajósa – jelentette be csütörtökön Jeff Bezos űripari vállalata, a Blue Origin.

Oliver Daemen, aki 2020-ban végezte el a középiskolát és rendelkezik pilótajogosítvánnyal, a hollandiai Utrechtben fog egyetemre járni, ahol fizikát és innovációmenedzsmentet fog hallgatni. Fizetett azért, hogy a világűrbe repülhessen.

Nem ő a nyertese annak a 28 millió dolláros aukciónak, amelyen az űrrepülésre lehetett licitálni. A jótékonysági aukció nyertesének kilétét nem hozták nyilvánosságra, csupán annyit közöltek, hogy ő az űrhajó egy későbbi útján fog repülni.

A 18 éves holland fiú lesz a világ legfiatalabb űrhajósa
Fotó: MTI/AP/Oliver Daemen családja

„Ez lesz a New Shepard kereskedelmi célú működésének a kezdete, és Oliver az emberek egy új nemzedékét képviseli, aki segít nekünk a világűrbe vezető út felépítésében” – mondta Bob Smith, a Blue Origin elnökvezérigazgatója.

A 18 éves fiatalember együtt utazik Jeff Bezosszal és annak fivérével, Markkal, valamint Wally Funkkal, a 82 éves egykori pilótanővel.

Így a 18 éves Daemen és 82 éves Funk a legfiatalabb és a legidősebb űrhajós lesz, aki a világűrbe tart.

Űrutazása előtt Jeff Bezos vagyona is az ég felé tör

Nagyot emelkedtek az Amazon részvényei arra a hírre, hogy a Pentagon megrendelést adhat a cégnek. Ezzel jóval 200 milliárd dollár fölé került Jeff Bezos vagyona, aki egyébként visszavonul a cég éléről, és inkább űrcégével foglalkozik.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.