Szakemberre vagy barátokra bízzuk rá a kedvenceinket?

Tájékozódjunk, mielőtt kutyapanzióban hagynánk a négylábúakat!

Forrás: Mediaworks/haon.hu2021. 07. 30. 13:14
null
Jó megoldás lehet-e a kutya­panzió, ha nyaralni megyünk? Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napjainkban egyre több háznál találkozhatunk négylábú kedvencekkel, akikre a gazdáik szinte családtagként tekintenek, ezért is nehéz kérdés sokak számára: jó megoldás lehet-e a kutya­panzió, ha nyaralni megyünk? Ennek okán a Hajdú-Bihar megyei hírportál utánajárt, a megyében milyen lehetőségekkel élhetnek az állatbarátok, illetve milyen kikötései lehetnek egy kutyapanziónak.

Zsadányi Boglárka, egy debreceni kutyapanzió vezetője elmondta a Naplónak, rövid és hosszú távú elhelyezést tudnak biztosítani a négylábúak számára. Akadnak olyanok, akik csak egynapos felügyeletet kérnek, ám az sem ritka, hogy többhetes elfoglaltsága akad a gazdiknak – ezért is fontos mindenre felkészülni.

Mint megtudták, az állatok elszállásolása kinti fedett kennelben, szigetelt kutyaházakban, valamint benti laminált parkettás szobákban történik. – A négylábúaknak rendelkezniük kell kombinált veszettség elleni, illetve kennelköhögés elleni oltással.

Jó megoldás lehet-e a kutya­panzió, ha nyaralni megyünk?
Fotó: Pixabay

„Fontos, hogy 4,5 hónapnál idősebbnek kell lennie az állatnak, viszont ha betöltötte a tizedik életévét, akkor már nem áll módunkban fogadni” – hangsúlyozta. Majd hozzátette, nem kell attól tartaniuk a kutyatulajdonosoknak, hogy a kedvencük depresszióba esik, ugyanis az a tapasztalat, hogy hamar feltalálják magukat a kis barátaik társaságában. A folyamatos foglalkozások elterelik a figyelmüket, kellemesen elfáradnak – ami az egészségükre is jótékonyan hat – mondta.

– Megyénkben egyre többen úgy vélik, a panziók biztonságosabbak, illetve szórakoztatóbb időtöltés a kutyusok számára, mint a rokonoknál, ismerősöknél hagyni őket. A pandémia után lassan indult az idei szezon, de reméljük, hamarosan minden visszatér az eredeti kerékvágásba. Mindemellett az a tapasztalat, az extra szolgáltatásainkra is nagyobb az igény: kutyakozmetika, napközi, háznál etetés stb. – fűzte hozzá.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

A leggyakoribb nyári fertőző gyerekbetegségek

Nyár van. Tervezzük az üdülést, utazunk, a Balaton partján vagy a medence mellett élvezzük a csodálatos napsütést. Egészen addig, amíg beüt a láz. Az alábbiakban összefoglaljuk a leggyakoribb nyári fertőző gyerekbetegségek tüneteit, illetve kezelését.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.