Fenntartható szemlélet a gyerekszobában is

Sok fiatal anyuka számára nem kérdés, hogy mosható pelenkába csomagolják a babáikat.

Forrás: haon.hu2021. 08. 10. 14:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mosható pelenkák és a babahordozás is téma volt egy debreceni, fenntartható megoldásokat előtérbe helyező baba-mama bolt ingyenes előadásán. A találkozás jelentőségéről Pál Kata hordozási tanácsadóval beszélgetett a Hajdú-Bihar megyei hírportál.

 

A szakember kiemelte: a fiatal anyukák egyre nyitottabbak a fenntartható megoldásokra, sokuk számára nem kérdés, hogy mosható pelenkába csomagolják a babáikat.

 

A fiatal édesanyák már látják, hogy a mérhetetlen mennyiségű szemét felhalmozása milyen következményekkel jár, és megpróbálnak tenni ellene.

 

Harminc, negyven évvel ezelőtt az édesanyák még mosható pelenkát használtak. Betérnek hozzánk időnként nagymamák is, akik ajándékba szánják a mosható pelenkát unokáiknak. Ezek a termékek több babát is kiszolgálhatnak – részletezte.
 

A textíliából készült babahordozó eszközöket illetően kifejtette: helyettesíthetik a babakocsikat, de akár teljesen ki is válthatják azokat.

 

– Az biztos, hogy lényegesen megkönnyítheti a hétköznapokat, hiszen ennek az eszköznek köszönhetően teljesen szabadon marad a felnőttek keze. Emellett hasznos szempont, hogyha egy gyermeket születésétől fogva hordoznak, akkor a felnőtt fokozatosan hozzászokhat a terheléshez. A hordozásra azt szoktuk mondani, olyan, mint a negyedik trimeszter. Mindenkit arra ösztönzünk, hogy próbálja ki, de minden családnak egyéni döntése van a témában, ezt senkire nem lehet ráerőltetni – mondta.

 

Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.