Erre vágyik a kutya, ha a kezünket vagy az arcunkat nyalogatja

Ha a te kutyád is előszeretettel nyalja a kezedet vagy az arcodat, akkor érdemes figyelmesen olvasnod az alábbi sorokat, ugyanis nemcsak arról rántjuk le a leplet, hogy miért teszi ezt, de azt is eláruljuk, befolyásolja-e ez bármilyen módon az egészséged – írja a Petplace.hu.

Forrás: petplace.hu2021. 09. 14. 17:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miért nyal meg a kutya?

Jennifer Coates állatorvos szerint a kutya valóban szeretetet, a gazdi iránti kötődését fejezi ki a nyalogatással, amit egyébként anyjától, kölyökkorában sajátít el. Mivel az embereket örömmel tölti el a gesztus, a pozitív megerősítés még több kutyapuszit eredményez. Az ebek ugyanakkor a kétlábúak figyelmét is így próbálják felkelteni.

A szakember szerint a kéz megnyalása nagyjából annyit tesz: „Simogass meg!”  

De az is megtörténhet, hogy egész egyszerűen csak azért nyalja meg gazdája kezét, mert a kutyák szeretik a bőr verejtékének sós ízét. Ezzel szemben ha két kutya nyalja egymást, az az alárendeltségi viszony megerősítésére utalhat. A kutyák ezt a viselkedést szintén kölyökkorukban tanulják meg.

Érdekesség, hogy a Readers Digestnek nyilatkozó állatorvos szerint az anya azért nyalogatja kölykeit, hogy erősítse a köztük lévő köteléket, később azonban ez a gesztus az emberek felé irányul, hiszen felnőttként – jó esetben – ők jelentik a családot a kutyának.

Hozzátette: a kutyák, pontosabban anya és kölyke rendszerint egymás arcát nyalják, utóbbi például azért, hogy kifejezze, éhes. Vagyis ha a négylábú a gazdájával teszi ugyanezt, akkor könnyen lehet, hogy ennivalóban reménykedik.

A teljes cikk ITT olvasható tovább.

Borítókép: Unsplash

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.