Ismét Öko Zsibongó

A környezettudatos életmód elkötelezettjei még regisztrálhatnak az október 26-án megrendezendő Öko Zsibongóra. A Füvészkert interaktív eseménye a környezetvédelemre és a fenntarthatóságra fókuszál.

2021. 10. 22. 11:37
Budapest, 2020. prilis 30. Ltogatk a budapesti Fvszkertben 2020. prilis 30-n. A koronavrus-jrvny miatt korbban bezrt botanikus kert elzetes regisztrcival prilis 27-tl jra ltogathat, az egszsggyi biztonsgi elrsok betartsval. MTI/Mnus Mrton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pandémiának köszönhetően egyre szélesedik az a környezettudatos vásárlóréteg, amely szívesen fizet a drágább termékekért, ha egészséges és kezeletlen zöldséget és gyümölcsöt fogyaszthat cserébe. A KSH adatai szerint az elmúlt időszakban jelentősen drágultak a gyümölcsök és zöldségek, így nem csoda, ha egyre többen fordulnak a termelőkhöz, hogy biztos forrásból származó, egészséges alapanyagokból készült ételt tehessenek családjuk asztalára.

Már a koronavírus-járvány előtt is sokan keresték Magyarországon a termelői piacokat. Azonban a járvány során a vásárlók féltek ellátogatni a személyes értékesítéséi pontokra, az internetes kapcsolattartás pedig nem minden gazdának sikerült. A hullámok közti fellélegzési időszakokban számos vásárló tért vissza a piacokra, de a gazdák ezzel együtt szívesen fogadják az olyan kezdeményezéseket, mint a Csak a Nőknek Magazin és Női Klub Öko Zsibongója, amely októberi rendezvényén kifejezetten a magyar termékeket, különösen a biotermékeket állítja középpontba. A szervezők minden környezettudatos érdeklődőt várnak kóstolása, illetve a kézműves termékek és manufaktúrák megismerésére, hogy a vidéki termelők személyesen találkozhassanak a városi vásárlókkal.

Ökológiailag tiszta alapanyagok, növények, glutén-, laktóz- és cukormentes élelmiszerek vására várja az érdeklődőket október 24-én kilenc órától a Füvészkertben. A látogatók útlevéllel járhatják körbe a programokat, és a kiállítók játékos feladatai után pecsétet kaphatnak. A vásár mellett a gyerekek ökiskolába mehetnek, a felnőttek pedig többek között a környezettudatos és az okos háztartás trükkjeivel, a víz szerepének fontosságával, az élelmiszerek, főként a zöldségek és gyógynövények feldolgozásnak folyamatával ismerkedhetnek meg.

A rendezvény ingyenesen látogatható, de előzetes regisztrációhoz kötött.

(Borítókép: Látogatók a budapesti Füvészkertben. Fotó: MTI/Mónus Márton)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.