Hosszú távon velünk maradhat az omikron okozta hátfájdalom

Tünetként és maradandó következményként is felléphet a probléma.

Forrás: Vg.hu2022. 01. 28. 10:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A náthára emlékeztető tünetek, az enyhe láz, az orrdugulás és a torokkaparás mellett az omikronnak van még egy árulkodó jele, a hátfájás 

– idézi a Mint pénzügyi portált a VG.

Tünetként és maradandó következményként is felléphet a probléma. A koronavírus okozta poszt-Covid-szindrómát az omikron esetében még vizsgálják, hogy hosszú távon milyen hatásai lehetnek a megbetegedésnek.

A Global Hospital egészségügyi tanácsadója ismertette, hogy a vírusfertőzések gyakori velejárója az izomgyengeség, ezért éreznek sokan fájdalmakat a koronavírus-fertőzés során. A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy akinél újabban jelentkezik a hátfájás vagy felerősödtek az eddigi panaszok, mindenképp tesztelje magát, mert az omikron is állhat a háttérben.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.