Íme négy hasznos növény, ami távol tarthatja a szúnyogokat

Az egyre kedvezőbb időjárás a szúnyogokat is hívogatja – olvasható a Borsonline.hu cikkében.

Forrás: Borsonline.hu2022. 04. 26. 11:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavasz közeledtével a természet is lassan ébredezik: a fák zöldellni kezdenek, és a rovarok is előbújnak. Az egyik legszebb évszakban a szabadba vágyunk, többet szellőztetünk, ám az olyan kellemetlen vendégek, mint például a szúnyogok, nagyban megnehezítik a mindennapokat.

A Borsonline.hu összegyűjtött 4 szuper növényt, amelyek egyenesen taszítják a szúnyogokat, így a teraszra vagy az erkélyre ültetve megszabadulhatunk ezektől a hívatlan rovaroktól, ráadásul a konyhában is óriási hasznukat vehetjük. 

1. Bazsalikom 

Ez az illatos fűszernövény könnyen ültethető, ráadásul meleg és párás időben is szépen fejlődik: teljes napsütést és rendszeres öntözést igényel. Zöld levelei népszerű kiegészítője számos gasztronómiai fogásnak, emellett erős, friss illata köztudottan elűzi a szúnyogokat.

2. Fokhagyma

Legyen szó aprításról, főzésről vagy evésről, a fokhagyma erőteljes illata összetéveszthetetlen. Az ujjakon, edényeken és a leheletünkön is jól érezhető, és ez a tulajdonsága – a fokhagymagerezd lebontásakor keletkező olajos, szagos allicin vegyület ereje – teszi potenciális szúnyogriasztóvá.

3. Körömvirág 

A fejlődő körömvirág mutatós környezetet és könnyen azonosítható illatot biztosít. Nagyon erős aromát bocsát ki, amiről közismert, hogy taszítja a szúnyogokat.

4. Rozmaring 

Az aromás rozmaring egy kevés karbantartást igénylő növény, sok napfényt és alacsony vagy mérsékelt öntözést igényel. Szúnyogriasztó képességéről is ismert, emellett a konyhában és a lakásban is óriási hasznát vehetjük.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels) 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.