Háromszáz kilogramm szemetet szedtek össze Velence lagúnáiból

A gondolások a Szent Márk térnél merültek a vízbe lámpákkal, melyekkel a szemét után kutatva megvilágíthatják a Canal Grande fenekét - írta a helyi média vasárnap.

Forrás: Origo.hu2022. 08. 08. 9:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olaszországi Velence híres gondolásai 300 kilogramm szemetet szedtek össze a város lagúnáiból – olvasható az Origó cikkében. Háromszáz kilogramm szemetet, benne fémrácsokat, gumiabroncsokat és palackokat hoztak a felszínre.A kezdeményezést Luigi Brugnaro, Velence polgármestere is támogatja.

Az olasz kormány 2019 áprilisában elfogadott egy törvényt, amely lehetővé teszi, hogy a halászok a partra hozzák a hálóikba akadt műanyag hulladékot.Eddig vissza kellett dobniuk a vízbe, mivel másképp törvénytelen szemétszállítással vádolhatták volna meg őket, és ki kellett volna fizetniük a szemét eltávolításának költségeit.

Azok a halászok, akik önként kigyűjtik a szemetet a tengerből, most környezetvédő címkét kapnak. A szemetet a kikötőkben lévő gyűjtőhelyeken ingyenesen rakhatják le.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.