Jelentette a bundát – nem lehet magyar válogatott

A CFR Cluj magyar légiósa az FFT kolozsvári tudósítójának hangsúlyozta: ő és Somodi Bence volt az első, aki elmondta, mi folyik a válogatottnál. A játékos amondó: ha emiatt nem hívják a válogatottba, akkor ne is hívják...

FFT-Boros Miklós
2012. 07. 23. 13:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az a bizonyos nyilatkozat máig kísért: Vass Ádám 2009 őszén beszélt arról, hogy „furcsa dolgokat tapasztalt” a Wales elleni, 4–1-es vereséget hozó U21-es Eb-selejtezőn. A Nemzeti Sportnak árulta el, hogy a válogatott egyik játékosát – nevet nem említett – korábban arra akarták rábírni, hogy az egyik meccsen játsszon a csapat vereségére.

A megjelent cikk után Somodi Bence mondta el, hogy őt akarta valaki 3000 euróval lefizetni a Szlovákia elleni mérkőzést megelőzően.

„Ádámnak meséltem a szlovák meccs előtt a telefonról, amit visszautasítottam, de másnak nem szóltunk. Kikaptunk, majd utána Walestől szintén, én azon a meccsen csere voltam, de Ádám játszott, és a végére teljesen kiakadt, mert úgy érezte, néhányan nem hajtottak rendesen. Nem tudta magában tartani, szólt nekem, hogy elmondja az edzőknek, amiben én támogattam” – árulta el az Indexnek Somodi.

Vass Ádám a Várhidi Péter-éra egyik felfedezettje, összesen 11-szer lépett pályára a válogatottban – nyilatkozata óta viszont elfelejtették. Legutóbb 2008. augusztusban 20-án Montenegró ellen szerepelt a nemzeti együtteseben.

Azóta finoman többször jelezte, hogy sejti: a szavai állnak a rendszeres kihagyásának hátterében.

Az FFT kolozsvári tudósítójának adott interjújában megismételte ezt:

”Igazából az én esetemben nem ezen múlik, hogy újból válogatott legyek, hogy Brescia vagy Kolozsvár. Ha sikerülne bejutnunk a BL-csoportkörbe, talán megváltozna a megítélésem. Megjegyzem: ha akartak volna hívni, eddig is hívtak volna, de nem arról van szó, hogy éppen hol játszom. Kíváncsian várom a fejleményeket a válogatottal kapcsolatban.„

Boros Miklós kollégánk rákérdezett: Összefügghet-e a történet a walesi utánpótlás-mérkőzés után történtekkel?

”Így van. Mi voltunk az elsők, Somodi Bence kapus barátommal együtt, akik odaálltak az edző elé, és elmondtuk, mi folyik a válogatottnál. Úgy gondoltam, hogy ez a normális, ezt kellett tennem, és ha emiatt nem hívnak a válogatottba, akkor nem hívnak.„

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.